Sağlık meslek okunur mu?

Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Voleybolcu ilçe Yeşilay kulüp başkanı
Ailem GSL müzik bölümüne gitmeme izin vermiyor bende sağlık meslekten anestezi veya paramedik düşünüyorum. Sizce bu okullar nasıl? Gitmeli miyim?

Bu ülke de artık ne iyi ne kötü seçemiyorum gelecek göremiyorum hocam. Yurt dışına çıkmaya bak.

Sağlık meslek sayısalı düşük olan kişiler için iyi tercih aslında, sayısal dersler görmüyorsunuz ama YKS sınavında bildiğim kadarıyla OBP puanınızın belli bölümü sizin YKS puanınıza ekleniyor. Yani sayısaldan alacağınız puanı oradan alıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Bide şunu söyleyeyim sağlık meslek sadece ön lisans bölümlere puan veriyor. Cuma günleri ise fazladan ders görüyorlar. Kız öğrenciler mezun olunca ebe yardımcılığı bölüme her iki öğrencide hemşire yardımcısı olabiliyor diye biliyorum ancak bu mesleklerden birine sahip olan öğrenci hastaya enjekte yapamıyor.

Sağlık meslek sayısalı düşük olan kişiler için iyi tercih aslında, sayısal dersler görmüyorsunuz ama YKS sınavında bildiğim kadarıyla OBP puanınızın belli bölümü sizin YKS puanınıza ekleniyor. Yani sayısaldan alacağınız puanı oradan alıyorsunuz gibi düşünebilirsiniz. Bir de şunu söyleyeyim sağlık meslek sadece ön lisans bölümlere puan veriyor. Cuma günleri ise fazladan ders görüyorlar. Kız öğrenciler mezun olunca ebe yardımcılığı bölüme her iki öğrencide hemşire yardımcısı olabiliyor diye biliyorum ancak bu mesleklerden birine sahip olan öğrenci hastaya enjekte yapamıyor.

Hocam zaten ileride profesyonel müzik yapmayı düşündüğüm için 4 yıllık bir bölüme gidemem kısa yoldan iyi kötü her ihtimale karşı bir mesleğe sahip olmak istiyorum diyelim ki LGS'den o liseyi kazandım anestezi bölümüne gittim ardından 2 yıllık üniversite ile anestezi teknikeri oldum bildiğim kadarıyla ameliyathanelerde çalışıyorum damar yolu açma enjekte etme ilaç doz ayarlama narkoz verme hastaları anestezi etme gibi işleri ben yapıyorum değil mi çok bilmiyorum bu konuyu.

Bu ülke de artık ne iyi ne kötü seçemiyorum gelecek göremiyorum hocam. Yurt dışına çıkmaya bak.

Sağlıkla olmaz ama belki 2. üniversite olarak müzik okursam kesinlikle başarılı olurum.

Ayrıca sayısalım neredeyse sıfır en azından sizin dediğiniz gibi kısa yoldan sağlıkçı olacağım.

Hocam zaten ileride profesyonel müzik yapmayı düşündüğüm için 4 yıllık bir bölüme gidemem kısa yoldan iyi kötü her ihtimale karşı bir mesleğe sahip olmak istiyorum diyelim ki LGS'den o liseyi kazandım anestezi bölümüne gittim ardından 2 yıllık üniversite ile anestezi teknikeri oldum bildiğim kadarıyla ameliyathanelerde çalışıyorum damar yolu açma enjekte etme ilaç doz ayarlama narkoz verme hastaları anestezi etme gibi işleri ben yapıyorum değil mi çok bilmiyorum bu konuyu.
Sağlık meslek liselerini bize tanıtmak için geldiklerinde doğrudan meslek sahibi olanların enjekte yapamadığını söylemişlerdi ancak YKS sınavını kazanıp o şekilde meslek sahibi olanların o hakka sahip olduklarını söylemişlerdi. Yani benim sözüm doğrudan mesleğe atılanlarda.

Sağlık meslek liselerini bize tanıtmak için geldiklerinde doğrudan meslek sahibi olanların enjekte yapamadığını söylemişlerdi ancak YKS sınavını kazanıp o şekilde meslek sahibi olanların o hakka sahip olduklarını söylemişlerdi. Yani benim sözüm doğrudan mesleğe atılanlarda.

Anladım hocam anestezi bölümü için olay şöyleymiş; TYT'den 2 yıllık ön lisans şeklinde öğrenci alıyorlar sağlık meslektende girersem çok daha avantajlı oluyorum seneye ilk tercihe o okulu yazacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı