Kara Harp Okulu'ndan Hava Harp Okulu'na geçiş yapmak

Therark1254

Hectopat
Daha fazla  
Kara Harp Okulu'ndan Hava Harp Okulu'na geçiş var mı? Bunu bir yerde gördüm ama doğru mu emin olamadım aydınlatabilir misiniz? Geçiş varsa sistem nasıl çalışıyor.

Türk Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde geçiş oldugu yazıyor. Direk Alıntı yapıorum.

1. Sınırlı fırsat: Geçiş fırsatları sınırlıdır ve her yıl sadece birkaç öğrenci seçilir.
2. Seçim kriterleri: Geçiş yapmak isteyen öğrencilerin şunları yerine getirmesi gerekir:
Kara Harp Okulu'nun üçüncü veya dördüncü sınıfında okumak.
İyi bir akademik bilgiye sahip olmak.
Fiziksel ve zihinsel yetenek testlerini geçmek.
Pilot eğitimine uygunluk şartları yerine getirmek.
3.Başvuru ve değerlendirme süreci: Kriterleri yerine getiren öğrencilerin başvuruları, seçim komitesi tarafından değerlendirilir. Komite, öğrencilerin niteliklerini, performanslarını ve Hava Harp Okulu'nda başarısızlık potansiyeline göre değerlendirir.
4.Eğitim ve uyum programı: Seçilen öğrenciler, Hava Harp Okulu'nun müfredatına ve pilot eğitimine uyum sağlamak için ek eğitim ve uyum programlarına katılırlar.
5.Hava Harp Okulu'na entegrasyon: Geçiş programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Hava Harp Okulu'nda hava kuvvetleri subay adayı olarak eğitime devam ederler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı