Kara Pazartesi

Makaleler
2
Yer
9847
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir durumda devletimin yanındayım fakat ekonomi bu seviyeye gelene kadar siyasilerin yaptıklarını unutacak değilim, sonuçta 1 gün içinde kur bu seviyeye gelmedi, göz göre göre artı.

Faizi yükseltmek zaten enflasyonu yükseltmek oluyor(dolaylı yollardan) ciddi sıkıntı anlamına geliyor, yani ha öyle ha böyle trenin duvara çarpması engellenemez.

Bu durumda yapılacak olan trenin hızını düşürmek, zaten duvara çarpacağız, ekonomide deyince akla gelen insanlar bunun ara mal diye tabir edilen ürünler ile yapılabileceğini söylüyor fakat siyasilerden bu konu hakkında açıklama gelmedi, çözümleri elleriyle nereye kadar itecekler merak ediyorum.

Ben en güçlüyüm ayağına kendi topuğuna sıkıyor, farkında değil, gözünü güç boşluğundan alamıyor.

Bir yayından alıntı yapayım, olayın çok iyi özetlemiş ve üstünden çok düşülmesi gereken bir konu, bütün sorunlarımızın temel sebebi.

"Herkesin kendisine kumpas kurduğuna inanan bir milletin, büyümek için yabancıların himmetine hala muhtaç olmayı kafaya pek fazla takmıyor olması doğrusu ilginç bir durumdur"

Tamamı;
Şimdi Türk lirası için ne yapmak lazım?

Faizi yükseltmek zaten enflasyonu yükseltmek oluyor(dolaylı yollardan) ciddi sıkıntı anlamına geliyor, yani ha öyle ha böyle trenin duvara çarpması engellenemez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence her şey eğitimden geçiyor. Eğer halkımız bu kadar cahil olmasa kendimiz üretim yapabilirdik. Sorgulayan bir millet olurduk.

Bu kadar cahil olmasa, 3-5 kuruş kazanıp, 3-5 çocuk yapmazlardı. Hep söylendikleri, kuyruk vardı eskiden, sağlık kötüydü diyerek, 5 çocuk yapmak ağır zeka sorunu. Sorunlar kökten çözülürdü. Ülkede şu anda 80 milyon eziyet çekiyor, madem az para kazanıyorsun, 20 milyon eziyet çeksin, niye 60 milyonu ateşe atıyorsun a be cahil!

Dostum ben bile ilerde çocuk yapmayı düşünmüyorum belki maddi durumum çok iyi olursa. İmkanı olmayan şahıslar 4-5 çocuk yapıyor bakamayacağını bilmese bile. Allah aşkına bu nasıl bir zihniyet ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…