Yazılım Mühendisliği bölümü yeni açıldı, ancak bilgisayar Mühendisliği bölümü yıllardır var. İki bölüm mezunları da aynı pozisyonlarda çalıştığı için ayrı olarak değerlendirmedim. Ayrıca mühendislik bölümleri arasında zaten en yüksek puanlı mühendislikler bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği'dir, bu hangi üniversiteye bakarsanız bu şekildedir.
Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği gibi bölümlerin 100-150 bin arasında kapattığı tüm üniversitelerde Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Makine Mühendisliği gibi mühendislikler ya 300 bin sıralamaya yakın kapatır hatta çoğu zaman dolmaz. Ancak mühendislik fakültesindeki her bölümün iş imkanı ayrıdır, Makine ve Elektrik-Elektronik gibi mühendislikleri zaten büyükşehirler dışında tercih etmek mantıklı değil, ancak yazılım sektörü iş imkanı sayesinde daha fazla üniversitede tercih edilebilir. Bu yüzden bilgisayar ve Yazılım gibi mühendisliklerin diğer mühendisliklere kıyasla puanları genel olarak daha yüksek.
Dediğim gibi ben şu anda bu üniversiteyi bu sıralamalar ile yazmayı şu anda fırsat olarak görüyorum, ilerleyen senelerde çok daha yüksek puan ile kapatacaktır. 98 binden 291 bine düşme sebebi tamamen hakkındaki olumsuz haberlerden ötürü. Başka bir durum ile açıklanamaz zaten bu denli bir sıralama farkı.