Karanlık korkusu nasıl giderilir?

Daha fazla  
Kaç yaşıma geldim (23 yaşındayım) hala karanlıktan korku duyuyorum, yanımda biri uyusa bile korku sürüyor. Sürekli önümden biri geçer gibi veya önümden/arkamdan biri beni sürekli gözetliyor gibi hissediyorum. Bir türlü bu fobiden kurtulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi geceler.

Denerim dostum . Sağolasın ortaokul lise yaşlarımda çok fnaf ve benzeri oyunlar oynardım belki bunlardan da kaynaklanıyor olabilir ama sanmıyorum.

Yardımda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum

Denerim dostum . Sağolasın ortaokul lise yaşlarımda çok fnaf ve benzeri oyunlar oynardım belki bunlardan da kaynaklanıyor olabilir ama sanmıyorum.
Sanmam hocam. Ben 8 9 yaşımda Outlast gibi oyunları izleyerek büyüdüm. Karanlıktan dışarıda değilsem pek korkmuyorum. Dediğim şeyi kendim de uyguluyorum zaten öbür türlü insanın kendini kandırması çok kolay. İşe yaramazsa dediğiniz gibi psikyatra falan gidebilirsiniz. O sorunu kesin çözer.

Yalnızlıktan korkuyor musun peki ? Sadece karanlıkla mı alakası var yoksa genel olarak evde mesela 1 hafta yalnız kalamaz mısın.

Yalnızlıktan korkuyor musun peki ? Sadece karanlıkla mı alakası var yoksa genel olarak evde mesela 1 hafta yalnız kalamaz mısın.
Gündüz saatlerinde yalnız kalabiliyorum fakat ortalama uyku saatlerinde 22.00-01.00 gibi saatlerde yanımda biri olmazsa olmuyor. Uyusam bile büyük bir ihtimalle kâbus görerek uyanıyorum

Bilmiyorum. Birkaç kez kapkaç olayı yaşadım. (sokakta korkmamın sebebinin bu olduğundan şüphe duyuyorum) evde de uyumadan önce lambaları söndürdüğümde korkuyorum.

Bak kardeşim ben küçükken korktuğumda önüme canavar çıksa bir şamarlarım ne olduğunu şaşırır filan diyordum işe yarıyordu sen de kendini poh pohla biraz.

Bak kardeşim ben küçükken korktuğumda önüme canavar çıksa bir şamarlarım ne olduğunu şaşırır filan diyordum işe yarıyordu sen de kendini poh pohla biraz.
Bu korku bende ortaokul yıllarımda başladığını söylediler ebeveynlerim. Annem ve babamdan yardım almaya çalıştım fakat etki etmedi yani kendime ne kadar da özgüven katmaya çalışsam işe yaramadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…