Karanlık korkusu nasıl giderilir?

Daha fazla  
Kaç yaşıma geldim (23 yaşındayım) hala karanlıktan korku duyuyorum, yanımda biri uyusa bile korku sürüyor. Sürekli önümden biri geçer gibi veya önümden/arkamdan biri beni sürekli gözetliyor gibi hissediyorum. Bir türlü bu fobiden kurtulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi geceler.

Kaç yaşıma geldim (23 yaşındayım) hala karanlıktan korku duyuyorum, yanımda biri uyusa bile korku sürüyor. Sürekli önümden biri geçer gibi veya önümden/arkamdan biri beni sürekli gözetliyor gibi hissediyorum. Bir türlü bu fobiden kurtulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi geceler.

Karanlıkta otur, karanlıkta gez.

Zaten geceleri zifiri karanlık olmuyor. Sokak ışıkları falan sağ olsun yani her türlü önünü görebiliyorsun hala neden korkuyorsun
Bilmiyorum. Birkaç kez kapkaç olayı yaşadım. (Sokakta korkmamın sebebinin bu olduğundan şüphe duyuyorum) Evde de uyumadan önce lambaları söndürdüğümde korkuyorum.

İyi geceler.

Reis şimdi senin sağında bir hatun solunda bir hatun uyusa yine korkun geçmezmi.:D

Karanlıkta birşey yok. Doğaüstü varlıklar gerçek değil. Karanlıkta yalnızsın. Birşey çıkıp sana zarar veremez. Karanlıkta yürürken bırak zihnin aksın sakın takılma hayal gücüne bırakırsan sana oyun oynar. Bu kadar basit başka bir olayı yok.
Benimkisi anormal gibi, okula giderken pdr servisine, yakın bir zamanda da psikiyastriste başvurmayı düşünüyorum.

Reis şimdi senin sağında bir hatun solunda bir hatun uyusa yine korkun geçmezmi.:D
👍 Geçmiyor 😀 Hatta bazen uyuduğumda; bi anda uyanıp yanımdaki abajura sarıldığımı hatırlıyorum

Benimkisi anormal gibi, okula giderken pdr servisine, yakın bir zamanda da psikiyastriste başvurmayı düşünüyorum.

👍 Geçmiyor 😀 Hatta bazen uyuduğumda; bir anda uyanıp yanımdaki abajura sarıldığımı hatırlıyorum

Yapma be reis. O iki hatunu bırakıp kimse beni abajura saramaz. Fatih'in torunuyuz biz.:D doktora bunları da söyle.:D

Her zaman çözülemese de bu tarz korkular/hastalıklar kafada biter. Dediğimi karanlık ortasında hatırlayın. Hayal gücünüze takılmayın akışa bırakın. Sen kafanda korkunç resimler hayal edersen aklın onu gerçek gibi gösterebilir. Doğa üstü varlık diye birşey yok olsa bile sizi duvardan duvara vuracak hali yok. Korkmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı