Karanlık korkusu nasıl yenilir?

Tolga1814

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba karanlık korkum var 16 yaşındayım ve küçükken 15 yaşıma kadar korku filmeri izledim. Artık korkmaya başladım diye 1 senedir izlemiyorum. Odalarda yatarken diğer odanın kapısındaki karanlıktan göz bakacakmış gibi oluyor diğer odalardan gelen tıkırtı seslerinden tut ayak sesleri geliyor gibi oluyor bunu nasıl yenebilirim?

Merhaba karanlık korkum var 16 yaşındayım ve küçükken 15 yaşıma kadar korku filmeri izledim. Artık korkmaya başladım diye 1 senedir izlemiyorum. Odalarda yatarken diğer odanın kapısındaki karanlıktan göz bakacakmış gibi oluyor diğer odalardan gelen tıkırtı seslerinden tut ayak sesleri geliyor gibi oluyor bunu nasıl yenebilirim?
Dc var mı anlatıyım sana ekle beni. Memoli#5897

Bu korkuyu yenmekte inanın hiçbir zorluk yok, kardeşim küçükken kendisinde uyguladığım bir yöntem var. Herhangi bir odaya girin. Önce ışık açıkken bir yere bakın, sonra ışıkları kapatıp aynı yere bir süre bakın. Sonrasında ışıkları açın, doğal olarak baktığınız yerde bir değişiklik olmamış olacak. Bu da mantığınıza, ortamın karanlık olmasının ortam üzerinde herhangi bir değişikliğe sebep olmadığını kavratacak.

Karanlıktan korkmanızın temel sebebi etrafı tam olarak göremediğiniz için kendinizi tehlikede hissetmeniz. Aydınlıkta üstünüze bir kedi atlasa hoşunuza gider fakat karanlıktayken kediyi ayırt edemeyeceğinizden mütevellit korkabilirsiniz.

O tıkırtılar da normal bu arada. Ortam aydınlıkken de geliyordur ama kendinizi güvende hissettiğiniz için ilginizi çekmiyordur.

Üstüne giderek yen ben yükseklik korkumu böyle yenmiştim

En basit yöntemi durumu kavramak;
Gece ve karanlık dedigimiz şey sadece gündüz vaktinin zıttıdir, sabah neyse akşamda odur eşyalar karanlık olunca yerleri değişmiyor odanın şekli degismeyecek her şey aynı olacaktır.

Bende ses olmadan uyuyamıyorum bu yüzden hep dizi film açarak uyurum eskiden karanlıkta uyuyamıyordum loş ışıkta uyumaya başladım led lamba alarak yapabilirsin sonra sonra alışıyorsun

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı