Kardeşim dolandırıldı

Ufuk karaca

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği
Merhaba arkadaşlar,
Kardeşime akrabamız tarafıdan Instagram üzerinden mesaj atılmış. Fakat mesaj akrabamız hesabı üzerinden dolandırıcı atmış(hesabı çalmış).Tel numarasını isteyip onay kodu göndermiş üç kere, kardeşim de hepsine evet diye yanıt vermiş. Üç adet 120 TL'lik PUBG Mobile fatura ödemesi gelmiş. Sonuç olarak faturamız 360 TL gözüküyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

Siber suçlara başvurmanız gerekiyor. Karakola gidip şikayet etmelisiniz.

Ayrıcs 5 kez iade hakkı var, onları iade edebiliyor. Bilgi dahilim dışında harcama yapılmış/bunu ben yapmadım gibi bir şey olacak, o seçeneği işaretleyin. Harcamış olsa bile eksiye düşer bakiyesi, para da size gelmiş olur. :)

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Kendi onayı olmadan bir işlem gerçekleşseydi geri dönüşü olabilirdi ama burada kardeşinizin onayıyla gerçekleştiğinden dolayı faturanın değişeceğini zannetmiyorum.

Merhaba arkadaşlar,
Kardeşime akrabamız tarafıdan Instagram üzerinden mesaj atılmış. Fakat mesaj akrabamız hesabı üzerinden dolandırıcı atmış(hesabı çalmış).Tel numarasını isteyip onay kodu göndermiş üç kere, kardeşim de hepsine evet diye yanıt vermiş. Üç adet 120 TL'lik PUBG Mobile fatura ödemesi gelmiş. Sonuç olarak faturamız 360 TL gözüküyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Ne yapmam gerekiyor? Teşekkürler.

Paranızı geri almanız biraz zor ama şikayet etmeyi deneyebilirsin.

Telefonda onay ile olan bir islem olmasından dolayı sanırım islem yapamiyorsunuz. Kredi karti vs olsaydi, harcama itirazında bulunabilirsiniz ama telefonda hat uzerine sizin onayınız gerektiği icin olmuyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı