Kardeşlerimi sigara içerken yakaladım, ne yapmalıyım?

Menemen Baronu

Hectopat
Katılım
21 Eylül 2020
Mesajlar
618
Yer
Trakya
Herkese merhaba Sosyal topluluğu. Şuan da 12. sınıfa geçtim ve bu senede 9. sınıfa geçen ikiz kız kardeşlerim de benim de okulumu altındaki kız endüstri meslek lisesine yerleşmişler. Onların uyum haftası vardı ben de kendi okulumun kütüphanesinde çalıştım bu hafta fakat bugün okuldan çıkıp Cuma'ya giderken bu kardeş demeye utandığım pislikleri yanında 2 erkekle sigara içerken gördüm. Normal de gidecektim yanlarına ama agalarla Cuma'ya yetişmem gerekiyordu. Ben çok saf bir insan olarak tanımlarım kendimi yani korku vermeye çalışırım ama bir yumruk bile atamam. Vallaha hayırsız da olsalar üzülüyorum çünkü sırf bu yüzden zaten borçlar için de olan ev ekonomimizi etkileyebilir ve benim kaynak paramı yiyebilirler. Kısacası bu özel konu hakkında tavsiyeniz var mı teşekkürler.
 
Herkese merhaba, sosyal topluluğu. Şu an da 12. sınıfa geçtim ve bu senede 9. sınıfa geçen ikiz kız kardeşlerim de benim de okulumu altındaki kız endüstri meslek lisesine yerleşmişler. Onların uyum haftası vardı ben de kendi okulumun kütüphanesinde çalıştım bu hafta fakat bugün okuldan çıkıp Cuma'ya giderken bu kardeş demeye utandığım pislikleri yanında 2 erkekle sigara içerken gördüm. Normal de gidecektim yanlarına ama agalarla Cuma'ya yetişmem gerekiyordu. Ben çok saf bir insan olarak tanımlarım kendimi yani korku vermeye çalışırım ama bir yumruk bile atamam. Vallaha hayırsız da olsalar üzülüyorum çünkü sırf bu yüzden zaten borçlar için de olan ev ekonomimizi etkileyebilir ve benim kaynak paramı yiyebilirler. Kısacası bu özel konu hakkında tavsiyeniz var mı teşekkürler.

Bence ifşalama oda seni ifşalamasın.
 
Anne babana söyleme, işleri daha kötü yapar. Sosyal içicilik yapıyorlardır, bağımlı olup ev ekonomisine falan zarar vereceklerini sanmıyorum.

Düzgünce, kimsenin haberi olmayacak şekilde konuş kendileriyle. Nazik ol, adam gibi anlat yaptıklarının yanlış olduğunu ve uzatma, zorla söz falan verdirme. Onların kafasına yerleşecek zaten, içmeye devam ederlerse de kendi kararları.

Sen ne yaparsan yap, eğer içeceklerse her türlü içecekler. 7/24 başlarında dikilemezsin.
Az önce babama söyledim hocam.
Çok yanlış yaptın.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı