Karga veya kuzgun nasıl beslenir?

raunchytve

Centipat
Daha fazla  
Kargalar ve kuzgunlar, hem zekaları hem de görünümleriyle beni çok cezbediyor. Fakat ne yazık ki, ne yavru ne de yuva bulabiliyorum. Bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım fakat sonuç alamadım. Yardımcı olabilecek varsa, her türlü yardıma açığım.

Evde karga beslemek yasak diye biliyorum. 4915 sayılı kara avcılığı kanuna muhalefet suçundan cezalandırılabilirsiniz. Yavru veya yaralı bir karga vs bulunca benim bildiğim tarım orman bakanlığını aramamız gerekiyor. Ayrıca bunlar ev kuşu değiller, evde besleyemezsiniz. En basitinden ufacık kutudan evlerimizde günlük uçma ihtiyaçlarını ne kadar giderebilirler? Çok kuş istiyorsanız papağan, muhabbet kuşu falan alın. Ha, bunların da önüne azıcık yem fırlatıp geçemezsiniz. Zayıf düşmemeleri için probiyotik, multivitamin, b vitamini, yabani tohum karışımı vb şeylerle kuşu desteklemeniz gerekir. Evde beslenen kuşların bünyesi zayıf oluyor, hastalıkları kolayca kapıyorlar. Ayrıca kuşu tüm gün kafese kapatmak gibi düşünceleriniz varsa hiç almayın. Yerine kaktüs, saksı bitkisi vs alabilirsiniz emin olun aralarında bir fark olmayacaktır.

Son düzenleme:
Kargalar ve kuzgunlar evcil değiller ki. İstesen de kontrol altına alamazsın boşuna hayvanları yakalayıp da bir yere hapsetmeye falan çalışma.

Kargalar ve kuzgunlar evcil değiller ki. İstesen de kontrol altına alamazsın boşuna hayvanları yakalayıp da bir yere hapsetmeye falan çalışma.

Evcilleştireceğimi söylediğimi düşünmüyorum. Hapsetmek gibi bir amacım da yok zaten akıllı hayvanlar dostluk kurduğun zaman sık sık gelecek yani dışarıda olacak bir süre sonra. Bu kadar kasmaniza gerek yoktu.

Evcilleştireceğimi söylediğimi düşünmüyorum. Hapsetmek gibi bir amacım da yok zaten akıllı hayvanlar dostluk kurduğun zaman sık sık gelecek yani dışarıda olacak bir süre sonra. Bu kadar kasmaniza gerek yoktu.

Nasıl beslenir diye sormuşsunuz hocam genel olarak hani kedi/köpek/kuş nasıl beslenir bakılır diye sorulur ben de o amaçla yakalayıp bakacaksınız sandım, kusura bakmayın. Balkon tarzı bir yeriniz varsa ceviz sererek kargaların gelmesini sağlayabilirsiniz. Oraya alışırlar belki anca öyle beslersiniz diye düşünüyorum.

Nasıl beslenir diye sormuşsunuz hocam genel olarak hani kedi/köpek/kuş nasıl beslenir bakılır diye sorulur ben de o amaçla yakalayıp bakacaksınız sandım, kusura bakmayın. Balkon tarzı bir yeriniz varsa ceviz sererek kargaların gelmesini sağlayabilirsiniz. Oraya alışırlar belki anca öyle beslersiniz diye düşünüyorum.

Sorun yok anlayışınız için teşekkür ederim. Yavru ve yuva dememin asıl sebebi yuvasından falan zorla almak kesinlikle değil. Yuvadan düşer vb durumlarda büyüyene kadar bakmak ve doğaya geri bırakmak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı