Kargo çalınırsa ne yapılabilir?

Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Daha önce kargo hırsızlığı konularına forumlarda rastlamıştım ama dün ilk kez Star TV'de haberlerde gördüm. Kargo çalışanı eleman evine çok sık kargo gelen kişilerin kimlik bilgilerini dolandırıcılara satmışlar. Dolandırıcılar da o bilgilere ait sahte kimliklerle bu kargoları gelip teslim alıyorlarmış. Gelecek ay Gaming Gen TR sayfasından ekran kartı almayı düşünüyorum ama geçen ay evime 20-30 tane kargo geldi. Benzer bir tezgaha kurban olmaktan korkuyorum. Bu gibi bir durumla karşı karşıya gelirsem ne yapacağım? Ne satıcı ne de kargo firmasına derdimi anlatabilirim. Zararımı kim karşılar?

Daha önce kargo hırsızlığı konularına forumlarda rastlamıştım ama dün ilk kez star TV'de haberlerde gördüm. Kargo çalışanı eleman evine çok sık kargo gelen kişilerin kimlik bilgilerini dolandırıcılara satmışlar. Dolandırıcılar da o bilgilere ait sahte kimliklerle bu kargoları gelip teslim alıyorlarmış. Gelecek ay Gaming gen TR sayfasından ekran kartı almayı düşünüyorum ama geçen ay evime 20-30 tane kargo geldi. Benzer bir tezgaha kurban olmaktan korkuyorum. Bu gibi bir durumla karşı karşıya gelirsem ne yapacağım? Ne satıcı ne de kargo firmasına derdimi anlatabilirim. Zararımı kim karşılar?

Babanın adına al ürünü.

Amazon gibi güvenilir ve özel kurye ile teslim yapan firmaları tercih edebilirsiniz. Amazon kargo firmaları yerine kurye firmaları ile çalışmaktadır.

Kuryenin size teslim etiği şeylerde iöza attırması gerekiyor eskiden benim başıma şöyle bir olay gelmişti bana teslim edilmeği halde teslim edildi diye gözüken bir kargo vardı ama tahminim hırsızlıktan çok kargo firmasının kargoyu kaybetmesiydi. Aldığım alışverişsitesinin(h. B.) Müşteri temsilcisiyle iletişime geçtim uzun bir süre çözemeyince özür olarak bana iki kere 50 ve 25 liralık çek verdiler aradan 1 aya yakın zaman geçtikten sonra sonunda internetten tüketici mahkeme heyetine başvurdum başvurduktan birkaç gün sonra hemen paramı iade ettiler anlayacağınız 14 15 günü geçtikten sonra sizi sadece bekletmeye çalışıyorlar mahkeme heyetine başvurunca da paranızı alıyorsunuz kimse sizin yerinize alamaz kargoyu aslında alsa bile 1. dereceden yakınlarınız ve onlarında imzasını alıyorlar almaz ise bu kuryenin sorumsuzluğudur.

Amazon gibi güvenilir ve özel kurye ile teslim yapan firmaları tercih edebilirsiniz. Amazon kargo firmaları yerine kurye firmaları ile çalışmaktadır.
Bu ay amazondan bir alışveriş yaptım ve kolay gelsin kargosu gönderimi yan binaya teslim etmiş. İyi ki kötü niyetli bir insan değildi de kadın aradı ve gönderiniz bende dedi. Böyle bir rezillikle ilk kez karşılaştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı