Kargo dağıtım sistemi nasıl işliyor?

visu

Kilopat
Makaleler
2
Bunun bir planı programı yok mudur? Canlı takipten izledim araba mahalleme kadar geldi gerçekten 30 adım var aramızda şimdi bayağı uzak bir mesafeye gitti 15-20 dakikalık. Bu normal mi? Hazır oraya gelmişken benimkini verse, hem onlara hem bana daha rahat olmaz mıydı?

Sıra olayı neye göre oluyor? Şubeye en yakından en uzağa doğru mu?

O kadar bilgim yok fakat kolaygelsinde tanıdık var, sistem numaralandırıyor 1. olarak buya 90. olarak buraya diye ve onlarda sırasıyla götürüyor.

Merhaba ben Yurtiçi Kargo'da çalışıyorum. İşleyişin tam içindeyim dilim döndüğünce anlatayım arkadaşlar.

Şubelerden akşam saat 18:00'da kargolar toplanır maksimum 1 saaat içerisinde aktarma merkezine gelir. El terminali kullanan personeller tarafından gelen kargoların hepsi okutularak transfer merkezine önce indirmesi yapılır sonrada gideceği şube ya da aktarma merkezinin aracına yüklenmek üzere araçların bulunduğu perona götürülür ve orada görevli personeller yüklemesini yaparlar yükledikleri her kargoyu yine el terminali ile okutmak zorundadırlar. Barkodları okunmayan kargoların müdürlerin veya şeflerin onayı doğrultusunda tekrardan barkod çıkartılarak ilgili kargoya yapıştırılır ve okutularak araca yüklemesi yapılır.

Tüm kargolar yüklendikten sonra sorgulaması yapılır. Kalan kargo aratılır bulunur gerek görülür ise tüm araç tekrardan okutulur gözden kaçma ihtimaline karşı veya eksik gelen kargolar hangi aktarma merkezinden geldiyse irtibata geçilir bilgi verilir.

Şehirler arası gidecek kargoları taşıyan kamyonlar gece 02:00 sularında aktarma merkezinden çıkış yapmaktadır rötar yapma şansı en fazla 10 dakika olarak belirlenir. Daha sonra şube düzenine geçilerek Şubelere gidecek olan kargoların araçları peronlara yanaşır ve 1.ci araçlar 06:00 sularında aktarma merkezinden çıkış yapmak zorundadır. 2.ci araçlar ise saat 10:00 gibi çıkış yaparlar.

Not:
Kargoların yoğunluk durumuna göre hava şartları vs gibi durumlar göz önüne alınarak TÜM araçların çıkış saatlerinin değişkenlik gösterebileceğini bilmenizi isterim.

Senin dediğini yapacak olurlarsa o adamlar akşama kadar o mahelleden çıkamazlar. Onların planı var ki sana uğramamışlar

Teşekkür ederim güzel cevabınız için kargom geldi bu arada, son yıllarda Türkiye’de kargo kanallarında güzel bir gelişme var yıllar önce yaşadığım sorunların hiç birini yaşamıyorum

Şikayetvar'da kargo firması fark etmeksizin adresi bulamıyor diye müşteri şikayetçi oluyor bu doğru mu? Doğru ise neden adres bulunamıyor. Fazla meraklıyımdır.

Şikayetvar'da kargo firması fark etmeksizin adresi bulamıyor diye müşteri şikayetçi oluyor bu doğru mu? Doğru ise neden adres bulunamıyor. Fazla meraklıyımdır.
Bu sorunun nedeni müşteri sipariş verdiği zaman fatura adresi ve teslimat adresi aynı olmalı. Eğer fatura adresi farklı teslimat adresi farklı ise sistem müşterinin önceki adresini baz alıyor.

Ya da bazı uyanıklar bir sonraki gün teslimat yaparım kafasında ise dediğiniz şeyleri uydurabilir. Benim mensup olduğum şirkette buna daha hiç denk gelmedik gelirsek zaten direk personel tutanak yiyor. GPS var nasıl olsa nereye gittiği ya da gitmediği her halukarda belli olur.
Kaçarı yok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…