Kargo gümrükteyse mesaj gelir mi?

Hocam selamlar tekrardan rahatsız ediyorum. Ürünün yorumlarına bakarken bir eleman şubat ayında şu yorumu yazmış; "ürün çok güzel paketlenmiş, 21 TL gümrük ücreti ödedim" ben de aşağı yukarı böyle bir şey mi öderim? Soruyorum çünkü bu gün şehir dışına çıkacağım.

Hocam genellikle internetten fiyat araştırması yapılıp vergi çıkartılır ama bazen gümrük memurunun o günkü haline bağlı olarak kafasına göre vergi de koyabilir. Ben de işlemci sipariş etmiştim 650 liraya ödediğim vergi 15.5 TL idi. Kulaklık aldım 200 liraya ödediğim vergi 60 liraydı. Anlatabilmişimdir umarım.
 
Sipariş vermiş olduğunuz ürün elektronik sigara sim kart takılabilen bir elektronik ürün veya kozmetik ürün gibi yasaklı bir sipariş ise gümrük size herhangi bir tebligat göndermeden siparişinizi satın aldığınız yere geri gönderir.
Yasaklı ürün sipariş vermediyseniz gümrük memurunun o günkü ruh haline bakarak en az 15 TL. olmak üzere değişik oranlarda vergi çıkar ve siz bu vergiyi siparişinizi getiren PTT Kargo görevlisine ödersiniz.
11 dolarlık ürüne 15 TL.
2 dolarlık ürüne 22 TL. ödediğimi hatırlıyorum.
Konu ile ilgili Cimer'e falan yazdım ama geri dönüş olmadı...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı