Kargo ile masaüstü bilgisayar göndermek

Risetech

Kilopat
Katılım
26 Ekim 2014
Mesajlar
174
Makaleler
1
Yer
istanbul sarıyer
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kimya teknolojisi öğrencisi
İyi günler, ben İzmir'de öğrenciyim. İstanbul'dan İzmir'e bilgisayarımı götürmek istiyorum. Uçakla gideceğim, havalimanında bagajları atarak taşıdıkları için monitörü kargoyla gönderip kasayı da içini boşaltıp valizde götürmeyi düşünüyorum. Merak ettiğim şey şu, kargo şirketi monitörü güvenle götürür mü, kasa ve monitörü ikisini de kargo ile göndersem ne kadar ücret öderim? Sonuçta öğrenciyim.

Monitör ile kasanın beraber ölçüleri: 38cm en 52cm yükseklik 62cm genişlik. Tahmini ikisi beraber 10kg.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü bilmem de eski kasamı, içinde parçalarla Bursa'dan Tokat'a göndermiştim. Sorun olmamıştı. Tabii köpükleyip kutuya koymalısınız.
 
İnternet sitelerinde çoğu kargo şirketlerinin belirli kutuları oluyor, kutuların ölçüleri de yazıyor. Hesaplayıp ordan bulabilirsiniz fiyatını, mesafeyi ve kilogramı. Kargo şirketini de seçmek size kalmış. Bana kalırsa MNG tercih edin.
 
Pek bir bilgim yok ama referans olarak şunu söyleyebilirim. 1.5 yıl önce 1500 liralık sistemi Technopat'tan sipariş ettim. İzmire 60 lira kargo parası almıştı Aras kargo.
 
Parçaları kasadan söküp kasanın içine köpükle beraber yada kıyafetlerin arasına sıkıştırarak götürebilirsiniz. Anakartı sökmeyin, işlemci de üzerinde kalsın. Soğutucunuz hava soğutma ise yaprakları eğilmeyecek biçimde bir kutuya koymanızı öneririm. RAM'ler ve ekran kartını kesinlikle sökün.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kargo şirketi yerine otobüs firmasıyla gönderebilirsin. Ben Amasya'dan İstanbul'a monitör, anakart, işlemci, RAM'lerimi kendi kutularına paketleyip gönderdim. Muavin arkadaşa da bir paket sigara parasıyla sorunsuz bir şekilde teslim edildi. :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kargo şirketi yerine otobüs firmasıyla gönderebilirsin. Ben Amasya'dan İstanbul'a monitör, anakart, işlemci, ram'lerimi kendi kutularına paketleyip gönderdim. Muavin arkadaşada bir paket sigara parasıyla sorunsuz bir şekilde teslim edildi. :D
Mantıklı ama çalınma ihtimali var. :D
 
Ben ucakta 2 3 kez monitor goturdum bir sıkıntı yaşamadım. Tabi iki valiz önemli, dışı sert ise monitoru kıyafetler ile muhafaza et bir sey olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyeleriniz için teşekkürler, ikisinide kargo ile göndereceğim uçakta 15 kg limiti var kıyafetler ile beraber valiz 18kg felan geliyor hava yolu şirketi 15 kg'dan sonra kg başına 8tl alıyor.
Bu yüzden kargoyu tercih edeceğim bütün aşamaların resmini çekip bu konuya ekleyeceğim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı