Kargo takip numarası alıcı ile paylaşılmalı mı?

Galeci96

Yoctopat
Katılım
30 Mayıs 2023
Mesajlar
19
Arkadaşlar Sahibinden üzerinden kullanmadığım şeyleri satarken param güvende seçeneğini kullanmayacağım ve üzerine önce parayı IBAN'a isteyeceğim ve sonra kargolayacağım.

Bu aşamadan sonra hemen ürünü kargolayacağım. Merak ettiğim alıcı ile kargo takip numarasını paylaşmalı mıyım? Herhangi bir sıkıntı olur mu? Mesela kişisel bilgilerden neleri görür?
 
Paylaşmalısınız tabii ki. Kişisel bilgilerin bir kısmı sansürlü oluyor.
 
İstiyorsa tabii ki paylaşın. Adınız dışında başka bir bilgi görünmeyecektir. İsterseniz önce kontrol edin.
 
Param güvende kullanmayacaksınız, önce parayı alıp sonra kargolayacaksınız ve kargo takip numarası vermeyeceksiniz. Tam aradığım dolandırıcı profili. Kargo takip numarası vermeniz sadece adamın kargoya ürün verdiğinizi anlamasını sağlar, bir bilginizi iletmez.
 
Teşekkürler. Forumda güvenlik bölümündeki konulardan dolayı biraz paranoyak oldum. Kötü niyetli kişisel bir yerden ad soy ad vs girince tüm sülaleyi buluyorlarmış sonra eve lahmacun vs sipariş ediyorlarmış. Ben de bu yüzden sizlere danışayım dedim. Alıcı için kargo verirken özel koruma bile satın alacağım ürüne zarar gelmemesi için. O zaman paylaşacağım takip numarasını tamamdır.
 
İki büyük servis sağlayıcının malum tekinden internet aboneliği alıyorsunuz, müşteri hizmetleri sürekli arayıp "kişisel bilgilerinizin paylaşımı için onay vermeniz gerekiyor, dilerseniz daha sonra iptal edersiniz" diyor. Onaylamıyorum dediğiniz halde bilgilerinizi paylaşıyorlar. Hemen ertesi gün farklı farklı numaralardan aranıyorsunuz, henüz 1 aylık abone olmanıza karşın "Sayın abonemiz, internet aboneliği sözleşmeniz bitmek üzere, uygun fiyatlarla sözleşmenizi yenilemek ister misiniz?" gibi şeyler söylüyorlar. Siz sövünce de hayatınızda hiç duymadığınız ölçüde yaratıcı sövgüler işitiyorsunuz.

Böyle bir ülkede, alışveriş yaptığınız(tamamen güvene dayalı, peşin ödeme alarak) sade bir vatandaşa kargo takibinde görünecek sansürlü bilgilerinizin görünmesinden mi endişe ediyorsunuz?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı