Kargo yolda hasar görürse ne olur?

Hasar görmüş olur!
Şaka bir yana, kutuyu açarken video çekip geri yollatın.

Canım tost çekti.

Başımdan yaklaşık 1 ay önce geçen bir olay bu. Aldığım ekran kartının üzerine sıvı gelmiş, kutu bildiğin ıslak yani. MNG Kargo tabii bunu bana söylemediği için 1 haftadır şubede öyle duruyor kutu ve sistemde kargonun yerini güncellemiyorlar bile bile.

Direkt olarak kutuyu hiçbir şekilde açmadan geri yollatmıştım aldığım yere, söz konusu ekran kartı olunca tabii para iadesi kabul etmedim, ürünün incelenmesini talep ettim malum fiyatlar ve stok sıkıntısı yüzünden, Allah'tan kartta bir problem çıkmadı.

Diğer arkadaşlar belirtmiş zaten kargoyu teslim almadan önce mutlaka kutuyu detayla inceleyin ve ürünü kargo görevlisinin yanında açın. Sisteme ilk kurulum yaparken videoya da çekebilirsiniz (ben öyle yapmıştım). Firmalar bu konuda maalesef çok çakal Türkiye'de, eğer hasarlı bir ürünü kargodan o şekil almışsanız ihale üstünüze kalıyor direkt. Ben kargonun güncel durumunu sık sık takip edip, şubeye ulaştığında direkt arıyorum dağıtıma çıkarmayın ben teslim alacağım diye, en azından şubede kontrol edince kamera kayıtları olsun, muhatap alınacak görevli olsun problem olmuyor.

Kargoyu açarken video çekicem zaten sorun olursa Amazon üzerindeki bir satıcıdan aldım pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum sormamın nedeni de şu aldığım ürün bir elektro gitar.

Canım tost çekti.

Kargoyu açarken video çekicem zaten sorun olursa Amazon üzerindeki bir satıcıdan aldım pek bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum sormamın nedeni de şu aldığım ürün bir elektro gitar.
Amazon'dan aldıysan eğer endişelerin yersiz, kafana takma hiç =)

Ben artık 2-3 kuruş fazla verip her alışverişimi oradan yapıyorum. Ancak tabi satıcının direkt Amazon olması önemli.

Merhaba kargom yolda hasar görürse ne olur bunu benim değil de kargo şirketinin yaptığını nasıl kanıtlayabilirim?
Teslim alırken hasar tespit tutanağı tarzında bir tutanak tutabilirsiniz ama bunun için kuryenin yanında açmanız gerekir teslim aldıktan sonra kanıtlamanız zor olabilir
kaynak: Blog - Trend jet - Kurye

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı