Kargocu olmak zor mudur?

Peki bir otelde çalışsam ben Kayseri'de yaşıyorum pek turistik bölge yok Antalya'ya gitsem bir otelde çalışsam bana kalacak verirler mi?
 
Bu işi yapmış biri olarak söylüyorum yapılabilir fakat bu şirketler asgari ücretten fazla mı veriyor bilmiyorum ben Trendyol Express'te çalışmıştım.
 
Mesela Aras Kargo ve Yurtiçi Kargo gibi yerlerde çalışmak zor mu ve araç veriyorlar mı?
İşin içinde olmayan insanların sözlerine kulak asma. Kargo işi stresli ve yorucudur. Yaptığın işe göre para kazanırsın. Ancak..
Acenteye dahil olursan az maaşa çok iş yaptırmaya çalışırlar. Şirket bünyesinde Köklü kargo şirketlerinde 3 çeşit çalışma şekli var. Sadece kurye olursan şirket araç ve şoför veriyor öyle dağıtım yapıyorsun. Diğeri şoför kurye, şirket sana araç zimmetleyip hem şoförlük ve kuryelik yapmanı istiyor. (SRC belgesine ve psikoteknige ihtiyacın var bunun için.. çünkü yük taşıma işi yaptığından bu belgeler isteniyor.) 3. Olan ise esnaf kurye işidir. Bunda ise kendi aracın ile kuryelik ve dağıtım yaparsın. Yakıt ve diğer herşey sana ait olur dağıttığın kargo başına para alırsın. (Şuan Trendyol express ve hepsijetin yaptığı gibi)..

Aklına takilan başka birşey varsa sorabilirsin şuanda kargo sektöründe 4. Senem. Yardımcı olmaya çalışırım..
 
Bu işi yapmış biri olarak söylüyorum yapılabilir fakat bu şirketler asgari ücretten fazla mı veriyor bilmiyorum ben Trendyol Express'te çalışmıştım.

Tek misiniz yoksa iki kişimi ve ehliyet vs durumu nasıl oluyor? İşe başlar başlamaz araç veriyorlar mı girmek zor mu? Çok sordum ama :D
 
Her iş zordur ilgin olmadan yapacağın meslek daha da zordur. Dağıtım ekibiyle uzun yol yapan ekip aynı mı bilmiyorum ama şehirden şehire taşımacılığı tercih edilebilir maaşı cazipse.
 
İşin içinde olmayan insanların sözlerine kulak asma. Kargo işi stresli ve yorucudur. Yaptığın işe göre para kazanırsın. Ancak.
Acenteye dahil olursan az maaşa çok iş yaptırmaya çalışırlar. Şirket bünyesinde Köklü kargo şirketlerinde 3 çeşit çalışma şekli var. Sadece kurye olursan şirket araç ve şoför veriyor öyle dağıtım yapıyorsun. Diğeri şoför kurye, şirket sana araç zimmetleyip hem şoförlük ve kuryelik yapmanı istiyor. (SRC belgesine ve psikoteknige ihtiyacın var bunun için. Çünkü yük taşıma işi yaptığından bu belgeler isteniyor.) 3. Olan ise esnaf kurye işidir. Bunda ise kendi aracın ile kuryelik ve dağıtım yaparsın. Yakıt ve diğer her şey sana ait olur dağıttığın kargo başına para alırsın. (şu an Trendyol Express ve HepsiJet'in yaptığı gibi).

Aklına takilan başka bir şey varsa sorabilirsin şu anda kargo sektöründe 4. Senem. Yardımcı olmaya çalışırım.

1.dediğiniz daha iyi gibi ama maaşı değişiyor mu ona göre?
 
Tek misiniz yoksa iki kişimi ve ehliyet vs durumu nasıl oluyor? İşe başlar başlamaz araç veriyorlar mı girmek zor mu? Çok sordum ama :D

Aracı kendin alıyorsun kendine ait şirket açıyorsun muhasebeci tutman lazım yanına eleman alabiliyorsun girmek kolay sayılır aylık 15.000TL gelirin var arac yakıtı vergileri çıkasan 7500TL kalıyor rica ederim.
 

Geri
Yukarı