Kargocu olmak zor mudur?

Araç alıyorsun şirket açıyorsun derken :D

Normal kargoculuk gibi değil sen Trendyol ile iş ortağı oluyorsun şirket açman lazım arac alman lazım kendine ait olacak hepsi isterseniz biraz daha açarım olayı.
 
1.dediğiniz daha iyi gibi ama maaşı değişiyor mu ona göre?

Kargo şirketine göre değişiklik gösteriyor bu hocam. Kimi günlük yövmiye ile ücret verirken kimi saat başına veriyor. Kimi ise dağıttığın kargo başına ücret veriyor.
 
Ben 8-9 ay çalıştım. Normalde pastacıydım, pandemide faydası oldu. Çalıştığın firma, insanlar ve aracın etkili. En önemlisi de dağıtım alanın. Çalıştığın yer şahışa bağlı ise hurda araba verirler, yemek vermezler, daha çok para için daha çok çalışılır. Eğer çok tanıdğınız yada sahış olduğu halde sözleşme yapıyor ve ekipmanları (araçlar, telefonlar ofis) kaliteli ise tercih edilebilir. Kargoya bağlı şubelerde ise daha bi disiplin, kaliteli araç, yemek-yol parası, dolgun mesai parası verilir. En önemliside dağıtım alanın. Kendimden gidelim; ilk çalıştığım yer sahışa bağlıydı. Bazen 6-2, bağzen 6-6, 10-6, 7-5 .. otandik değişken saatlerde çalıştım. yemek parası yok gibiydi, araçlar feleğin çemberinden geçmiş. Herşey sahşın keyfine bağlıydı. 4 ay sonra A firmasına geçiş yaptım. Resmen peşimde koştular bölgeyi bildiğim için. Saatler sabit, 9-18. Her saat mesaisi için para ödendi, araçlar 2019 dan başlıyordu ve full paket. İstedikleri ise kargoyu bitir, istersen sağ çek arabada uyu. Kıyafetinden yakacağına ödeniyordu. herkesin bölgesi, işi sabitti. Özet geçmek gerekirse köklü şubelere gir, YK, Aras gibi. Onun bunun kargosu bilmem ne firmalarını boşver. Ek olarak TEX bambaşka bir konu. Oranın kazancı eskisi yenisi başka. Diğeri ise kendi aracınla dağtım ki kaliteli şubeler iyi para veriyor onu denedim ancak araç büyük istendi. Bu yüzden fiyat yükselmeyince boşverdim. Unutmadan dağıtım bölgeniz sizin psikilojinizdir. Benim ki hep yabancılardı, Türk olanlarda hep elit, komple villa tarzı yerler rahat oluyordu. Adamların zaten para derdi yok, evde hep hizmetlileri olur onlara bırakırdık. Güven konusunu unuttuki kargo işi güven işidir. Benim dağıttım bi doblo yada transit dolusu 8,10 milyon bulduğu zamanlar oldu.
 
Amazon aras gibi yerlerde farklı mıdır bu durum yani girip çalışma direkt. Yoksa dediğiniz gibi mi hepsi?

Hepsinin çalışma prensibi farklı ben Trendyol'u söyledim yapmak yapmamak size kalmış dediğim gibi düşünürseniz biraz daha anlatırım.
 
He ayrıyeten zimmetindeki bir kargo çalınır ya da kaybolursa ürün bedeli senden tahsil ediliyor onu da unutmayalım 😀

Kapını önüne 300 TL'lik kargoyu bırakıp gitmişlerdi evde yoktuk :0
Ben 8-9 ay çalıştım. Normalde pastacıydım, pandemide faydası oldu. Çalıştığın firma, insanlar ve aracın etkili. En önemlisi de dağıtım alanın. Çalıştığın yer şahışa bağlı ise hurda araba verirler, yemek vermezler, daha çok para için daha çok çalışılır. Eğer çok tanıdğınız ya da sahış olduğu halde sözleşme yapıyor ve ekipmanları (araçlar, telefonlar ofis) kaliteli ise tercih edilebilir. Kargoya bağlı şubelerde ise daha bir disiplin, kaliteli araç, yemek-yol parası, dolgun mesai parası verilir. En önemliside dağıtım alanın. Kendimden gidelim; ilk çalıştığım yer sahışa bağlıydı. Bazen 6-2, bağzen 6-6, 10-6, 7-5. Otandik değişken saatlerde çalıştım. Yemek parası yok gibiydi, araçlar feleğin çemberinden geçmiş. Her şey sahşın keyfine bağlıydı. 4 ay sonra A firmasına geçiş yaptım. Resmen peşimde koştular bölgeyi bildiğim için. Saatler sabit, 9-18. Her saat mesaisi için para ödendi, araçlar 2019'dan başlıyordu ve Full paket. İstedikleri ise kargoyu bitir, istersen sağ çek arabada uyu. Kıyafetinden yakacağına ödeniyordu. Herkesin bölgesi, işi sabitti. Özet geçmek gerekirse köklü şubelere gir, YK, Aras gibi. Onun bunun kargosu bilmem ne firmalarını boş ver. Ek olarak TEX bambaşka bir konu. Oranın kazancı eskisi yenisi başka. Diğeri ise kendi aracınla dağtım ki kaliteli şubeler iyi para veriyor onu denedim ancak araç büyük istendi. Bu yüzden fiyat yükselmeyince boş verdim. Unutmadan dağıtım bölgeniz sizin psikilojinizdir. Benimki hep yabancılardı, Türk olanlarda hep elit, komple villa tarzı yerler rahat oluyordu. Adamların zaten para derdi yok, evde hep hizmetlileri olur onlara bırakırdık. Güven konusunu unuttuki kargo işi güven işidir. Benim dağıttım bir doblo ya da transit dolusu 8,10 milyon bulduğu zamanlar oldu.

Yani şehri bilmek önemli mi burada?
 
Kapını önüne 300 TL'lik kargoyu bırakıp gitmişlerdi evde yoktuk :0


Yani şehri bilmek önemli mi burada?
Ana bölgeleri bilseniz yeter. Mesela ABC heykeli, abc kavşağı vs gibi. Ben sadece ana caddesini bildiğim yeri 2 ay içinde öğrendim. Nokta atışı bulmak ise 4,5 ay buldu. Zaten yeni sisteme geçiliyor artık. Google haritalar ile anlaşmalar yapıldı. Kargocular rota üzerinden sırayla gidecek. Ancak Ülkemizdeki numarataja bile gelmeden çoğu kişinin ev adresi doğru olduğu halde googlede farklı çıktığı için oturması yıllar sürecek.
 

Geri
Yukarı