Karın kasları çıkmıyor

john wicks

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, 5 aydır spor yapıyorum. Her antrenmanımda karın egzersizi yapıyorum ama karın kaslarım gözükmüyor. 65 kiloyken %17 yağ oranına sahiptim. Ben de yağ oranımı düşürmek için yemek yememi kestim. 7 8 kilo verdim ama hala karın kaslarım gözükmüyor. Kilo verdiğim için de vücudumun diğer yerleri cılız kaldı nasıl. Karın kaslarımı ortaya çıkartırım?

Hocam yağ oranın yüksekse karın kasların göstermez kendini. Yeğenimde senin gibi aynı dertten muzdarip, sanırım hocası söylemiş, yağlarını eritmediğin sürece karın kasların belli olmaz demiş.

Her antrenman da karın çalışmana gerek yok. Eğer kasın dinlenmesine izin vermez isen gelişme daha uzun sürecektir. Günlük aldığın kalori miktarını günlük yaptığın spor da yaktığın kaloriyi hesaplamadan bu süreç uzayacaktır. Proteini alıp karbonhidratı azalt.

Hocam yabancıların skinny fat dedikleri olayı yaşıyorsun kilo verdin fakat göbeğin var bundan dolayı karın kasların görünmüyor bu genelde hızlı kilo verip vucudunun tamamını çalıştırmayan insanlarda görünüyor.

Merhaba, 5 aydır spor yapıyorum. Her antrenmanımda karın egzersizi yapıyorum ama karın kaslarım gözükmüyor. 65 kiloyken %17 yağ oranına sahiptim. Ben de yağ oranımı düşürmek için yemek yememi kestim. 7 8 kilo verdim ama hala karın kaslarım gözükmüyor. Kilo verdiğim için de vücudumun diğer yerleri cılız kaldı nasıl. Karın kaslarımı ortaya çıkartırım?
7-8 kilo verdiniz ama yagdan mi? Buyuk ihtimalle hayir, ac kalarak diyet olmaz, dengeli beslenerek diyet olur ve kardiyoya yuklenmeniz gerekli. Ya profesyonel destek almaniz gerekli ya da kendi beslenme programinizi olusturmaniz gerekli.

Hocam yabancıların skinny fat dedikleri olayı yaşıyorsun kilo verdin fakat göbeğin var bundan dolayı karın kasların görünmüyor bu genelde hızlı kilo verip vucudunun tamamını çalıştırmayan insanlarda görünüyor.

Doğru. Vücut kas oranı az yağ oranı fazla. O sebeple bu durum oluyor. Yapman gereken şey ise kilo alacaksın kas kütleni arttıracaksın. 5 ay çok çok kısa bir süre şöyle güzel bir 1 sene geçir temiz kilo alarak sonra diyet zamanında kilo verir kaslarını belirgin hale getirirsin yani definasyon.

Senin yaşın kaç, boyun kaç ?
Verdiğin değerlere göre muhtemelen kas oranın çok düşük senin öncelikle kilo alman gerekiyor ama bu kas oranı üzerinden olmalı ve verdiğin 7-8 Kilo yağ oranından vermen çok zor, o zaman olsa şuan karın kasların gözükürdü yani senin durumun için öncelikle kas oranını artırman gerekiyor.
Bir diğer durum ise iyi bir karın genetiğine sahip değilsen hiç bir zaman karın kaslarına sahip olamayabilirsin çok fazla olan bir durum değil ama az insan görmedim bu durumdan mağdur olan.

Bu karın kası takıntısını pek anlamıyorum, sırf o çıksın diye bir de spor yaparken aç kalınır mı? Vücuduna kötülük ediyorsun çünkü belli kalori altında alarak spor yaparsan o vücut büyümeyecek. Yağ oranın çok düşük olsa, hafif belli olur ama biscolata erkeklerini örnek alıyorsan, o adamlar aç kalmıyorlar. Sağlam bir diyetleri var ama aç değiller. Sadece karın kası çalışarak aç kalsan bile, yine olmayacak çünkü tahribatı düzeltecek besin almamış olacak vücut. Ayrıca diyelim her şeyi yaptın, karın kasını 4-6-10 genetiğin nasılsa baklavaları çıkardın... En zor kas budur çünkü vücut genelde herkeste önce göbeğe yağ alır, biraz ayarın kaçtığı anda o kadar emeğinin üstü örtülecek.
Genel olarak çalış, yeni başladıysan bir sene full body yap, kaslar, tendonlar, sinir sistemi bi adapte olsun olaya. Kalori kısma, bakımın %20'si kadar yüksek alabiliyorsan kalori al, kilo al. Biraz göbekleneceksin, bu hepimizde oldu o süreçte. Sonrası sporu bir yaşam tarzı haline getirirsen, 4 ay bulk, 2 ay cut şeklinde amatör ama kararlı bir halde devam edersin. Yani yılın 4 ayı kalori fazlası ve güzel idman, 2 ayı kaloriyi "hafif" kısarak yağ yaktığın ve 4 ay yaptığın kası koruduğun bir dönem. Bu şekilde birkaç sene içinde çok iyi bir fizik yaparsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı