Karınca temiz bir hayvan mı?

Karıncaların hayvan dışkısı ile pek işi olmaz temizlerdir. Böceklerin birçoğu temizdir mesela hamam böcekleri en temiz böcek olarak bilinirler.

Halk arasında yaygın bir söylenti de karıncaların şeker sevdiği fakat karıncalar sadece şeker değil ne bulursa onu yiyor.

Sizin görmüş olduklarınız işçi karıncalardır. İşçi karıncalar kraliçeleri için yemek toplamaya çıkarlar ve kraliçelerinin yiyebileceği ne bulurlarsa onları götürürler. Evet bazı zamanlarda enerji şeker kullanıyor olabilirler ama karıncalar bazı böcek türlerinden ve kraliçenin kalan yumurtalarını(karınca doğduktan sonra) yerler.

Benim odamda en fazla 2 tane falan oluyor. Bunlar da genellikle yemek aramaya çıkmış işçi karıncalar. Haliyle yemek bulamayınca da geri dönüyorlar .

Karıncadan zarar gelmez (büyükse ısırır en fazla) onun dışında ben pis olduklarını sanmıyorum yere bir şey at bak nasıl alıp kaçıyorlar.

Kaçıncı kattasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…