Karınca temiz bir hayvan mı?

Masamın üzerinde karınca geziyor ve masada kapalı paketlerde bulunan yiyecekler var, yani hazır yiyecek. Sanırım kokusundan dolayı geliyor, masa tertemiz. Karıncalar genellikle yerde geziyor ve masada 1 karınca oluyor. Bildiğim kadarıyla öncelikle bir karınca gelip keşif yapıyormuş, sonrasında eğer bir şey bulursa diğerleri de geliyormuş. Masada birden fazla karıncaya rastlamadım. Yerde çöp kutusu var, ona da geliyorlar.

Benim sorum şu. Yerde gezen karınca masaya çıkıp mikropları, kirli şeyleri yayabilir mi? Karıncalar buna önlem alıp temiz mi geziyor yoksa kirletiyor mu? Önlem almalı mıyız?

Karıncaların hayvan dışkısı ile pek işi olmaz temizlerdir. Böceklerin birçoğu temizdir mesela hamam böcekleri en temiz böcek olarak bilinirler.

Halk arasında yaygın bir söylenti de karıncaların şeker sevdiği fakat karıncalar sadece şeker değil ne bulursa onu yiyor.

Sizin görmüş olduklarınız işçi karıncalardır. İşçi karıncalar kraliçeleri için yemek toplamaya çıkarlar ve kraliçelerinin yiyebileceği ne bulurlarsa onları götürürler. Evet bazı zamanlarda enerji şeker kullanıyor olabilirler ama karıncalar bazı böcek türlerinden ve kraliçenin kalan yumurtalarını(karınca doğduktan sonra) yerler.

Benim odamda en fazla 2 tane falan oluyor. Bunlar da genellikle yemek aramaya çıkmış işçi karıncalar. Haliyle yemek bulamayınca da geri dönüyorlar :D.

Karıncadan zarar gelmez (büyükse ısırır en fazla) onun dışında ben pis olduklarını sanmıyorum yere bir şey at bak nasıl alıp kaçıyorlar.

Masamın üzerinde karınca geziyor ve masada kapalı paketlerde bulunan yiyecekler var, yani hazır yiyecek. Sanırım kokusundan dolayı geliyor, masa tertemiz. Karıncalar genellikle yerde geziyor ve masada 1 karınca oluyor. Bildiğim kadarıyla öncelikle bir karınca gelip keşif yapıyormuş, sonrasında eğer bir şey bulursa diğerleri de geliyormuş. Masada birden fazla karıncaya rastlamadım. Yerde çöp kutusu var, ona da geliyorlar.

Benim sorum şu. Yerde gezen karınca masaya çıkıp mikropları, kirli şeyleri yayabilir mi? Karıncalar buna önlem alıp temiz mi geziyor yoksa kirletiyor mu? Önlem almalı mıyız?
Kaçıncı kattasın?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı