Karıncalı ekran ve PC reset sorunu

Hamdi İNAN

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. 2 hafta kadar önce ekran kartım bozulduğu için ASUS ROG STRIX RX 570 modelini aldım monitörüm eski olduğu için HDMI to VGA dönüştürücü kullanarak monitöre bağladım. Şu ana dek 2 kez oyun oynarken başıma geldi bu olay; ekran karıncalanıp PC resetleniyor. tekrar açıldığında tam olarak hatayı hatırlayamadım şu an ama sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı ya da Windows beklenmeyen bir kapatmadan kurtardı diye bir uyarı penceresi geliyor.

Anakartım ASUS M5A99X Evo.
İşlemci FX 8320.
2X4GB bir tanesi Kingston diğeri başka marka 1333MHz RAM kullanıyorum.
Ekran kartı ASUS ROG STRIX RX 570.
120 GB Kingston SSD taklı sadece.
PSU Xigmatek 600W anakartla yaşıt bir PSU.
Zalman'ın kule tipi soğutucusunu kullanıyorum.
İşletim sistemi Win7.
Anakartın kendi arayüzünden OC yaptım 3.5ten 4'e kadar çıkardı hızı. Hata alınca pili söküp sıfırlamak istedim ama 3.7 de kaldı.

Forumlarda işlemcinin OC ile sıkıntısız ekran kartını kaldırabileceğini okuduğum için bu ekran kartını aldım ama anakart hakkında tam bir fikrim yok. Ekran kartı hariç tüm parçalar en yenisi 3 yıl önce ekledim sisteme. Konuyu iş yerinden açıyorum eksik yazdığım bir şey varsa eve geçtiğimde kontrol edip yazabilirim. Problemle alakalı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock hali ile kullanayım biraz gene aynı problemi yaşarsam ya anakart yada psu kaynaklı diyebilirmiyiz o zaman? Ekran kartında bir sıkıntı olma ihtimali varmıdır?

Bu arada psu xigmatek 600w nrp-vc603 modeli baya eski diyebiliriz yukarda sistem bileşenlerini belirtmiştim yeterlimidir bu psu bu sisteme?

Stock hali ile kullanayım biraz gene aynı problemi yaşarsam ya anakart yada psu kaynaklı diyebilirmiyiz o zaman? Ekran kartında bir sıkıntı olma ihtimali varmıdır?

Bu arada psu xigmatek 600w nrp-vc603 modeli baya eski diyebiliriz yukarda sistem bileşenlerini belirtmiştim yeterlimidir bu psu bu sisteme?
Aynen öyle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı