Karışık bir hayata sahip bir liseli için öneriler

Aynı şeyi söylemişiz hocam. Zorbalığa uğraması hakkında kendisinin birşeyler yapmasını önceki sayfada belirtmiştim. Rica ederim.

Erzincanlıyım deyip sonra Suriye'de dogdum diyor hocam o yuzden.

Arkadaş anne babam Suriye'de doğdu demeseydi bu kadar tepki alır mıydı sizce? Belki de anne babası orada doktorluk yapan, mağdurlara yardım eden insanlar olarak düşünürdük. Misafirperver olduğumuz kadar ön yargılı bir ülkeyiz.

Maalesef konuyu okumuyosunuz benim babam Türk ve hayata gözlerimi Suriye'de açtım senin dediğinin tam tersi.
Suriyeli olabilirsiniz. Bir insan sırf doğduğu yer için yargılanmamalı. Ezdirmeyin kendinizi. İyi bir insan olmaya bakın. Suriyeli de olabilirsiniz bu kötü birşey değil. Önemli olan insanlığın. Herkesin insanlığı.

Arkadaşlar yaptığınız yorumlar çok acımasız. Arkadaşımız yıllardır Türkiye'de yaşayıp bunu benimsemiş ve etnik kimliğinden dolayı ayrımcılık görüyor. Benim kendi fikrim de bu arkadaşlarımızın kendi ülkerine dönmeleri. Çünkü bizim de toplum olarak yapımızı etkileyip bozuyorlar. Ama mesele burada bu değil. Genel bir ırkın suçunu bu arkadaşımızdan çıkarıp böyle yorumlar yapmak çok yanlış. Ben de istemiyorum ülkemde mülteci. Sapığından tut katiline kadar ülke teksasa döndü. Fakat bunların içinde Suriyeli de var Afgan da var. Türk de var. Ki bu arkadaş türklüğü benimsemiş ve Türk olarak yaşamak istiyorum demiş. Buna rağmen bu şekilde yorumlar hoş değil. Yani türklüğünüzü konuşturacağınız konu bu değil. Son olarak ben de istemiyorum mülteci kardeşim ama bu forumda mesele bu değil...

Katılıyorum. Her suriyeli aynı değil ama genel olarak istemiyorum. Tek vasfı oksijen solumak olan pisliğin teki suriyeliler de var ama bu arkadas lise falan okumak istiyor ve dışlanıyor. Gerek yok dışlamaya. Ama ülke bozuldu, arabından tut afganına kadar her insan var. Sokakta 10 insanın 7'si falan Türk bence.

Siz değilim ben. Onlardan değilim. Sadece onlardan sanılıyorum ve bunu yalanladığımda yalancı biri olarak görülüyorum.

Hayır türkler anlamıyosunuz.

Türkler anlamıyorsunuz ne hocam? Daha az önce bizden biri olmak istiyordunuz şimdi neden "türkler" olduk

Türkler anlamıyorsunuz ne hocam? Daha az önce bizden biri olmak istiyordunuz şimdi neden "türkler" olduk
"Hayır, annem babam Türk." demek istemiş.

İfadeler: Mky
Türk olamazsın.

Konu sahibi kan olarak Türk. Yani evet, kendisi bir Türk ve her zaman da Türk olacak konuyu okumadan sadece konu sahibinin mesajında "Suriyeli" geçtiği için "türklüğünü" konuşturmaya gelen Technopat kullanıcısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…