Karma eğitim biter mi?

Üslubunuza dikkat edin. Nasıl bilgi edineceğimi de, nasıl kullanacağımı da biliyorum. Kimseden nasihat alacak değilim.

Konuyu saptırmadan direkt cevap vermiyorsunuz bile. Konu Amerika veya Tayyip değil.

Diyorum ki, fiilen; gözümüzün içine soka soka şeriatı andıran açıklamalar yapıyorlar.

Bu tartışmaya açık bir konu değildir. Basbayağı yapıyorlar işte. Ülkeye şeriat gelecek falan demiyorum, umarım da gelmez.

Gelse 20 yılda gelir miydi? Mustafa Kemal Atatürk'ün kurdugu bu ülke zayıfmı yani?
20 yıl önce de gelemezdi 20 yıl sonra da gelemez, gelemeyecek

Sadece 20 yıldır bunu yapmaya çalışmıyorlar, çok daha öncesinden beridir bunu yapmaya çalışıyorlar. Siyasal İslam'cı iktidarlar daha önce de vardı. Direkt olarak şeriatı getiremezler ama legal olarak şeriat kurallarını getirebilirler. Alkol yasakları gibi.

Sadece 20 yıldır bunu yapmaya çalışmıyorlar, çok daha öncesinden beridir bunu yapmaya çalışıyorlar. Siyasal İslam'cı iktidarlar daha önce de vardı. Direkt olarak şeriatı getiremezler ama legal olarak şeriat kurallarını getirebilirler. Alkol yasakları gibi.
Zaten neredeyse bir sürü şeriat ile ilgili kurallar soktular ülkeye. hatta kendi bir yerlerinden bir sürü yok günaydın demek günahtır, yok resim cizmek günahtır diye seyler diyorlar ve bu dediklerinden daha onlar'ca vardır.

Zaten şu Seriat muhabbeti de Sahte hocalar yüzünden daha da körükleniyor. Ama dedigim gibi Seriat gelemeyecek, gelemez'de Atatürkçü kesimi cok hafife alıyorlar.

@Hadess0 neyi beğenmedin anlamadım? Begenmeme tepkisi atacagınıza bir iki kelime yazsan daha sağlıklı olur.

Konuyu saptırmadan direkt cevap vermiyorsunuz bile. Konu Amerika veya Tayyip değil.
Konu saptırmayla alakası yok. Bu ülkeye getiremezler. Çünkü zaten İsteseler herkesi mevkiisinden indirirler. Hemde aklına gelebilecek herkesi. Zaten iktidar gitse şeriat da gitmiş oluyor. Adamlar istemezse gelmez.
Gelse 20 yılda gelirmiydi? Mustafa kemal Atatürkün kurdugu bu ülke zayıfmı yani?
20 yıl öncede gelemezdi 20 yıl sonrada gelemez, gelemicek
20 yıldır bu iktidar var. Bu iktidar eğer şeriat getirecek olsa 20 yılda gelirdi diyorum.
Zaten neredeyse bir sürü şeriat ile ilgili kurallar soktular ülkeye. hatta kendi bir yerlerinden bir sürü yok günaydın demek günahtır, yok resim cizmek günahtır diye seyler diyorlar ve bu dediklerinden daha onlar'ca vardır.

Zaten şu Seriat muhabbeti de Sahte hocalar yüzünden daha da körükleniyor. Ama dedigim gibi Seriat gelemeyecek, gelemez'de Atatürkçü kesimi cok hafife alıyorlar.
Şeriat gelmiyecek zaten. Anlamadıkları bu. "hacı hocalar"ı kullanıp kışkırtıyorlar.
Alkol yasakları gibi.

O yasak geldi zaten.
Diyorum ki, fiilen; gözümüzün içine soka soka şeriatı andıran açıklamalar yapıyorlar.
Sadece açıklama işte. Getiremezler. Büyükleri istemez.
Bu tartışmaya açık bir konu değildir. Basbayağı yapıyorlar işte. Ülkeye şeriat gelecek falan demiyorum, umarım da gelmez.
Zaten tartışılacak bir şey değil. Çünkü böyle bir şey yok. Şeriat gelmez.

@Hadess0 neyi beğenmedin anlamadım? Begenmeme tepkisi atacagınıza bir iki kelime yazsan daha sağlıklı olur.
Biraz uzun bir yazı yazdım. O yüzden hemen cevap vermedim.

"Legal olarak şeriat kurallarını getirebilirler." dedim ve kural olarak alkol yasağı örneğini verdim. Alkol yasakları gibi yasaklar hükümetin şeriat kurallarını getirme çabalarından biri.
Bu ülkede çıkıp da "Arkadaşlar biz şeriat getirdik. Artık kadınlar sokağa çıkamaz. Karma eğitim yok. Kadınların söz hakkı yok. Erkekler üstündür" gibi şeyleri diyebilecek insan yok diye düşünüyorum. Evet dini kural koyabilir. Ama çıkıp da yönetim biçimini değiştiremez.

Konu saptırmayla alakası yok.

Ad hominem yapmak konuyu saptırmak oluyor ama bunu uzatmaya gerek yok.

Adamlar istemezse gelmez.

İstemediklerini nereden biliyoruz? Ayrıca velev ki istemiyorlar, o zaman bu açıklamalar niye? Eğer herkesi kontrol ediyorlarsa, o zaman o açıklamaların kaynağı bahsettiğin "adamlar" değil mi?

Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Sanırım bilgi ve görüş edinmesi gereken ben değilim.

Ad hominem yapmak konuyu saptırmak oluyor ama bunu uzatmaya gerek yok.

İstemediklerini nereden biliyoruz? Ayrıca velev ki istemiyorlar, o zaman bu açıklamalar niye? Eğer herkesi kontrol ediyorlarsa, o zaman o açıklamaların kaynağı bahsettiğin "adamlar" değil mi?

Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Sanırım bilgi ve görüş edinmesi gereken ben değilim...
Tamam kanka. Bak bak geldi geldi. Tam şuan şeriat geldi dimi.
iyi ki "göz ardı et" tuşu var.

Bu ülkede çıkıp da "arkadaşlar biz şeriat getirdik. Artık kadınlar sokağa çıkamaz. Karma eğitim yok. Kadınların söz hakkı yok. Erkekler üstündür" gibi şeyleri diyebilecek insan yok diye düşünüyorum. Evet dini kural koyabilir. Ama çıkıp da yönetim biçimini değiştiremez.

Ortada onlara karşı gelebilecek bir halk yok. Ayaklanma isteğinin son ateşi gezi olaylarıydı ve o da geziyle beraber bitti. Türk halkında protesto kültürü yok, bu yüzden çıkıp sistemi değiştirseler bile çok bir şey olmaz. Ordu ve polis bu adamların elinde zaten, ayaklanma olsa bile şiddet kullanarak bastırırlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı