Karşı cinsle aranız nasıl?

Selamlar, iyi geceler. Umarım herkes iyidir. Biz yeni kuşağın (aslında her kuşağın) önemli problemlerinden biridir. Bu yaşlarda cesaret edemediğimiz olaylar, ileriki yaşlarda size çekingenlik, karamsarlık veya korku olarak geri dönebilir. Bu yüzden bence yaşlarımızı iyi değerlendirmek ve birkaç dakikalığına dahi ülke gündeminden uzaklaşıp, "gençlik" problemlerine bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Söylemesi kolay tabii ki... :(

ülkemizde "ergen" kelimesinin, sürekli olarak problemleri olan, sivilceleri olan ve negatif duygular uyandıran bir kavram olmasından ötürü, "gençlik" kelimesini kullandım. Maalesef kendi yaş grubumuzu dahi bir kavrama sığdıramıyoruz. Ergen demek, gelişim sürecinin belki de en afili dönemini kapsayan yaşam bölümü demek. Tabii ki, sorunları olacak. İnsanları sırf "tipsiz" diye diğerlerinden dışlarsanız veya bunu negatif duygular oluşturan bir kelime haline getirirseniz; zaten içini berbat ettiğiniz ülkede bunalan ve gelecek kaygısı yaşayan gençlere zarar verirsiniz. Ergen dediğin, kız arkadaşını düşünür. Sivilcesini düşür. Hayallerini düşünür. Ancak ülkede öyle bir ortam bırakmadığınızdan ötürü, insanlar "ergen" olmaya çekiniyor. Benim içerlediğim durum bu. Hayatımızda hiçbir şey olmadığını fark ediyorsunuzdur zaten.

Genel olarak son dönemde, kendi yaşıtımızdaki biriyle görüşmemiz zor. Baskıcı ailelerin yanı sıra, zaten pandemi dönemiyle insanlardan uzaklaştık. Sosyalliğimizi kaybettik. Benim de pek aram yok ancak olması için çabalıyorum. Bir süredir, ülkenin olumlu yanlarına bakmaya çalışıyorum. Ücretsiz gençlik merkezi eğitimler buluyorum/bulamıyorum çoğunlukla. Çalıştığım parayla çeşitli kurslara gitmeye çalışıyorum. Cesaret biraz problem ama o da zamanla yerine gelir herhalde.

Peki sizin aranız nasıl? Sosyal'i sevmemin bir nedeni de yaş grubumun çoğunun burada bulunması. Cevaplarınızda çekinmenize gerek yok, kimse sizi ayıplamayacak. Büyük abilerimizde önerilerini veya anılarını paylaşmaktan çekinmesinler. Tekrar iyi geceler :)

Karşı cinsten arkadaşım yok benim de :/
 
Karşı cins ile kendi cinsimden daha iyi anlaşıyorum.
Sadıklar, işleri düşünce yazmıyorlar, her zaman yanımdalar, 4 yıl göz göze olduğum, okuduğum "erkek" dostum 3 aydır yazmazdı, şimdi paraya ihtiyacı varmış, onun için yazdı. Durumum var tanrıya şükür ama vermedim, vermem de ama her zaman yanımda olan birine o paranın 2 katı kadar harcarım, çekinmem.
Utanmam falan da yoktur, gerçekte de giderim yanına selam derim, tanışabilirim.
 
Ben ortaokuldayken tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygıyla yaklaşıp, haklarını gözetmeye çalışırdım. Hatta hiçbirine küfür de etmişliğim yoktur. Aldığım atıştırmalıklardan istediler verdim. Borç istediler verdim. Onlara karşı hiçbir kötü davranışım olmamasına rağmen 8.sınıfta benim hakkımda ağır dedikodular yaptıklarını bir dostumdan öğrenmiştim. Hakkımda ne konuştuklarını da bilmiyorum zaten. Aklıma hiçbir şey de gelmemişti açıkçası. Ayrıca bir buluşmaya, gezmeye çağırdığımızda bir sürü bahane sıralardılar. O yüzden birkaç iyi dostumla da aynı düşünceye kapıldığımız için kızlarla aram pek iyi değildir. İyi niyetimin suistimal edilmesinden ve yüzüme gülünüp arkamdan saçma sapan şeyler sıralanmasından hiç mi hiç hoşlanmam. Eminim kimse hoşlanmıyordur da zaten. Yani kısacası, arkadaşlarınız sizin sınıfınızdan olsa dahi gözünüzün tutmadığı kimselerle, hele de kızlarla hiç arkadaşlık kurmayın, konuşmamaya çalışın hatta. Arkadaşlarınızı baştan iyi seçin ki sonradan ihanete uğrayanda çok üzülmeyin. Bazıları uyku kaçıracak cinsten ihanetlere maruz kalmış oluyor.
İyi kız arkadaşlarım var. Hepsi sohbeti hoş ve sıcak insanlar.
Bize rastlamadı pek. Türkiye'deki tecrübelerimden sonra Özbekistan'da bile kızlara mesafeliyim.
 

Geri
Yukarı