Kartlardaki NFC Sistemi ne kadar güvenli?

Makaleler
1
Artık çoğu kartta NFC sistemi kullanılıyor. Bu ne kadar güvenli?
Örneğin bir bankanın kredi kartındaki çip, banka hesabımız ile bağlantılı. Çipi bir şekilde editlemeyi başarırsak farklı hesaplara ulaşmış oluruz. Yani biz kendi kartımızdan harcarız ama para farklı hesaptan çıkar.
Aklıma takıldı bu konu :D varsa bilgili biri, beni aydınlatırsa mutlu olurum.

Bu kadar basit olduğunu mu düşünüyorsunuz?
Paşam ne olduğunu öğrenmek için konuyu açtım. Bu işler öyle basit değil yeğen deyip gitmek ile aynı şey yazdığınız :D. Neyse bazı uygulamalar ile kartımdaki (Papara) çipi okuttum ve son ödeme tutarına kadar gösterdi. Bu beni biraz şüphelendirdi.

Artık çoğu kartta NFC sistemi kullanılıyor. Bu ne kadar güvenli?
Örneğin bir bankanın kredi kartındaki çip, banka hesabımız ile bağlantılı. Çipi bir şekilde editlemeyi başarırsak farklı hesaplara ulaşmış oluruz. Yani biz kendi kartımızdan harcarız ama para farklı hesaptan çıkar.
Aklıma takıldı bu konu :D varsa bilgili biri, beni aydınlatırsa mutlu olurum.
O kadar basit degil. Cipin icerigini degistirebilseniz bile her hesabin ayri olarak ozel bir kodu (sifre gibi) olacagindan odeme kabul edilmez.

Onu tahmin edebiliyorum ama mantıksız geldi, yine de düzgün cevabınız için teşekkürler.
Neden mantiksiz olsun ki? Ornek olarak klasik bir internet platformuna giris yapmak icin kullanici adiniz ve sifreniz gerekir. Ayni durum bu ciplerdede gecerli buyuk ihtimal. Cipe kayitli bir deger hesabi belirtir, diger deger ise gereken ozel kodu belirtir. Ozel kod dogru degilse odemeye izin verilmez.

Neden mantiksiz olsun ki? Ornek olarak klasik bir internet platformuna giris yapmak icin kullanici adiniz ve sifreniz gerekir. Ayni durum bu ciplerdede gecerli buyuk ihtimal. Cipe kayitli bir deger hesabi belirtir, diger deger ise gereken ozel kodu belirtir. Ozel kod dogru degilse odemeye izin verilmez.
Belki de çipe kayıtlı değerler, kartın numarasıdır :D. Bu daha mantıklı geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı