Kas kaybı nasıl önlenir?

eneskral41

Picopat
Daha fazla  
Selam. Ramazan'dan sonra biraz kilo aldım. Kas kütlem yeterince fazla ve minimum seviyede kas kaybederek zayıflamam lazım. Önerileriniz nelerdir? Bir de okulda bir şey yemem lazım kantinden sağlıklı beslenmem biraz zor çok yemek yapmayı bilende biri değilim. Yapabileceğim yapılması kolay, sağlıklı, proteinli ve tok tutacak bir şey var mı?

Selam. Ramazan'dan sonra biraz kilo aldım. Kas kütlem yeterince fazla ve minimum seviyede kas kaybederek zayıflamam lazım. Önerileriniz nelerdir? Bir de okulda bir şey yemem lazım kantinden sağlıklı beslenmem biraz zor çok yemek yapmayı bilende biri değilim. Yapabileceğim yapılması kolay, sağlıklı, proteinli ve tok tutacak bir şey var mı?

Evinde makinesı varsa smoothie yapabilirsin. Hem yapımı çok kısa sürüyor hem de istediğin gibi tatlandırabiliyorsun. Ben donmuş orman meyveleri koyuyorum. Protein için içine protein tozu veya lor peyniri atablirsin. Tabikitek başına bir öğün yerine geçmez ama öğlenden önce okulda yiyebilirsin.(içine chia tohumu ve yulaf atarsanda seni daha fazla tok tutar)

Termos varsa arkadaşın dediği gibi smoothieler yapılabilir. Onun dışında az miktarda pirinç patlağını içine bol miktarda hindi füme veyahut tavuk göğsü koyarak tüketebilirsin. Aynı şekilde az miktarda yulafa protein tozundan sos hazırlayıp onu da okula götürebilirsin.

Evinde makinesı varsa smoothie yapabilirsin. Hem yapımı çok kısa sürüyor hem de istediğin gibi tatlandırabiliyorsun. Ben donmuş orman meyveleri koyuyorum. Protein için içine protein tozu veya lor peyniri atablirsin. Tabikitek başına bir öğün yerine geçmez ama öğlenden önce okulda yiyebilirsin.(içine chia tohumu ve yulaf atarsanda seni daha fazla tok tutar)
Hocam makinası yok evde ben direk saklama kabında yulaf yapmayı düşünüyorum. O işime yarar gibime geliyor.

Kalori açığını abartmaz, makroları tamamlarsan kas kaybetmezsin hatta kazanmaya devam edersin. Definasyonda illa kas kaybı olacak diye bir şey yok antrenmanlarda progressive overload görmeye devam edersen demek ki kas geliştirmeye devam ediyorsun.

Hocam makinesı yok evde ben direk saklama kabında yulaf yapmayı düşünüyorum. O işime yarar gibime geliyor.

Kalori açığını abartmaz, makroları tamamlarsan kas kaybetmezsin hatta kazanmaya devam edersin. Definasyonda illa kas kaybı olacak diye bir şey yok antrenmanlarda progressive overload görmeye devam edersen demek ki kas geliştirmeye devam ediyorsun.

Smoothie yapımı kolay olduğu için dedim zaten. Bir kabada yulafla tarifler yapabilirsiniz aynı içeriklerle. Kendinizi yemekden bezdirmeyecek şekilde yaparsanız çok daha iyi olur. Lezzetli şeyler yapmayı deneyin. Ayrıca Arkadaşın dediği gibi kas kaybı o kadar kolay bir şey değil.

Uzun bir bulk sürecinin ardından 75 kilo %17 yağ oranına kadar çıktım. Şuan definasyon sürecindeyim Kilo başına 2-2.5gr proteini alıyorum, yağı 0.8gr alıyorum. Karbonhidratı 300 gr olarak alıyorum. 3 gün 20dk eğimli yürüyüş yapıyorum. Yaklaşık 500 kalori açığıyla 2500 kalori alarak devam ediyorum. 1 aydır bu sistemi yapıyorum vücut ölçülerinde çok hafif azalma var (glikojen ve su depoları boşaldığı için küçülme var fakat kas kaybı anlamında bir değişim yok) güncel olarak 72.5 kilo %15 yağ oranındayım. 1 ay daha bu sistemle ilerleyip lean bulka geçicem.
Not: protein dışındaki makrolarla oynayıp kardiyo seviyesini arttırırsan daha hızlı yağ yakabilirsin ben bu şekilde daha sürdürülebilir bir sistemi tercih ettim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı