Kas yaparken dinlenilmeli mi?

jimmyhopkins05

Centipat
Daha fazla  
2 haftadır hem diyet hem de spor yapıyorum. Günde 1 saat 5 kiloluk dambıl ile çalışıyorum. Her gün 120 mekik, 20 şınav ve toplamda 7 dakika boyunca plank hareketi yapıyorum. Fakat bazıları illaki haftanın 2-3 günü dinlenmelisin diyor. Ben zaten yorulmuyorum. Sizce dinlenmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
2 gün çalış, 1 gün dinlen. Haftalık döngüde de ağırlığı arttır ya da rep sayısını biraz arttır. Kaslar yeni bir zorlukla karşılaşmadıkça ihtiyacı kadar gelişip kendini orada sabitler yani aynı koşullarda durmadan gelişmez.

6-7 aydır spor yapıyorum, haftanın 5 günü gidiyorum. Fakat ben bölgesel çalışıyorum ve dün göğüs + arka kol çalıştım bugün bacak çalışacağım. Sen bölgesel çalışmadığın için ve yeni başladığın için 2 gün gidip 1 gün dinlenebilirsin. Ve en önemlisi egona yenilme, kaldırabildiğin kadarını kaldır ve her hafta ağırlıkları yükseltmeye gayret et. Unutma kaslar dinlendirilmediği sürece gelişmek yerine zayıflar.

Sence haftada kaç gün çalışıp dinlenmeliyim
Aslında olay total de kaç gün dinlendiğin değil çalıştığırdığın kasın kaç gün dinlendiği. Aslında her gün de antreman yapabilirsin ama aynı kası her gün çalıştırırsan olmaz. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kasları zorlayınca ufak yırtıklar oluşuyor ve dinlenirken bu yırtıkların yerleri daha kalın bir şekilde proteinler kullanılarak kapatılıyor.

Her gün yapmak istiyorsan eğer bir gün kol diğer gün göğüs ve karın sonraki gün bacak ondan sonra omuz sırt gibi gibi bir program oluştur kendine. Böyle daha verimli olur. Ağırlık konusunda da 1-2 kaldırıp bir daha kaldıramıycağın bir ağırlık da seçme hiç yorulmadan çok tekrar yapabilceğin bir ağırlık da seçme.

Yaptığın spor dinlenmeni gerektirecek zorlukta değil. Her gün yapmanın sakıncası olacağını sanmıyorum. En fazla 1 gün dinlen. Zorluğu artırarak git. Her gün 20 şınav az gibi geldi. Vücudunu bilemiyorum orası ayrı ama.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı