Kasa açıldıktan sonra ses ve görüntü donuyor

enes3547

Decapat
Daha fazla  
RAM
Gskill ripjaws 8x4 3600mhz cl18
SSD veya HDD modeli
Team group Mp44l
Ekran kartı
Gainward phoenix 3080ti
Anakart
Msi z690-a wifi
İşlemci
13700f
Merhaba.

Yukarıda yazmış olduğum sisteme sahibim. Sistem bazen sorunsuz çalışıyor bazen çalışırken aniden ekran ve ses donuyor tekrar açmaya çalıştığımda ise işlemci ışığı yanıyor. İşlemci ışığı yandıktan sonra bazen tekrar resetleyince açılıyor bazen de günlerce açılmıyor. Çoğu parçayı farklı bilgisayarlarda test ettim işlemci ve anakartı ise garantiye gönderdim. İşleci sıfırı ile değiştirildi anakart ise BIOS flash tuşu kırılmış o değiştirilip bana geri gönderildi fakat sorunum devam ediyor. Ayrıca BIOS güncellemesi yaptığımda bu hata azalıyor.

Hocam yanlış analamyın ama bukadar değişiklik sonrası sorun devam etseydi heralde ben kasayı çoktan atmıştım. Sistemde yaşanan donma işletim sisteminden, ssd den yada sıcaklıktan olabilir. Belki PSU da bir sorun da olabilir. Birçok şey denemişsiniz ama belki parçalardan birinde yaşanan sorun zamansız yaşanıyor. Dışarda denediğinizde bir sorun yaşamamanızın sebebi bu olabilir. Kasa üzerinde bir yerde kısa devrede olabilir. İhtimaller çok. İşlemci sıfırı ile değiştirilirken bir arıza belirtildi mi ? Yoksa tedbir amaçlı mı değiştirildi. Ana kart üzerinde bir işlem yapıldı mı ?

Hocam yanlış analamyın ama bukadar değişiklik sonrası sorun devam etseydi heralde ben kasayı çoktan atmıştım. Sistemde yaşanan donma işletim sisteminden, ssd den yada sıcaklıktan olabilir. Belki PSU da bir sorun da olabilir. Birçok şey denemişsiniz ama belki parçalardan birinde yaşanan sorun zamansız yaşanıyor. Dışarda denediğinizde bir sorun yaşamamanızın sebebi bu olabilir. Kasa üzerinde bir yerde kısa devrede olabilir. İhtimaller çok. İşlemci sıfırı ile değiştirilirken bir arıza belirtildi mi ? Yoksa tedbir amaçlı mı değiştirildi. Ana kart üzerinde bir işlem yapıldı mı ?
Hocam en son yumruk atacaktım sinirden artık hiç istemesem de bir tamirciye götüreceğim. İntel bu nesillerde kontrol etmiyor direkt değiştiriyor galiba.

Hocam yanlış analamyın ama bu kadar değişiklik sonrası sorun devam etseydi herhalde ben kasayı çoktan atmıştım. Sistemde yaşanan donma işletim sisteminden, SSD'den ya da sıcaklıktan olabilir. Belki PSU da bir sorun da olabilir. Birçok şey denemişsiniz ama belki parçalardan birinde yaşanan sorun zamansız yaşanıyor. Dışarıda denediğinizde bir sorun yaşamamanızın sebebi bu olabilir. Kasa üzerinde bir yerde kısa devrede olabilir. İhtimaller çok. İşlemci sıfırı ile değiştirilirken bir arıza belirtildi mi? Yoksa tedbir amaçlı mı değiştirildi. Anakart üzerinde bir işlem yapıldı mı?

Artık tamirci de denesin olmazsa parça parça satacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı