Kasa açılıyor ama ekran yok

berat güven

Decapat
Arkadaslar, oyun yukleniyordu. Yemek yedim, geldi. Klavye isigi mouse isigi yanmiyor. Salliyorum mouse u ekran gelmiyor. Kasayi kapatip açtım, tik yok VGA kablosunda da sikinti. Bir de acip kaparken bir 4-5 saniye bip sesi geldi. Kasada sadece bayağı eski bir guc kaynagi var 4-5 saniye ses gelince bende patlicak herhalde diye kapadim. Şu an gelmiyor bosta calisiyor, ekran yok, ne yapacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı yakmış olabilir PC'yi veya güç kaynağı ömrünü bitirmiş.
Arkadaslar, oyun yukleniyordu. Yemek yedim, geldi. Klavye isigi mouse isigi yanmiyor. Salliyorum mouse u ekran gelmiyor. Kasayi kapatip açtım, tik yok VGA kablosunda da sikinti. Bir de acip kaparken bir 4-5 saniye bip sesi geldi. Kasada sadece bayağı eski bir guc kaynagi var 4-5 saniye ses gelince bende patlicak herhalde diye kapadim. Şu an gelmiyor bosta calisiyor, ekran yok, ne yapacağım?

Bip sesleri BIOS hata kodlarıdır. Kaç kez uyarı verdiğine ve uzunluk kısalığına göre size hata bilgisi verir.
Kaç uzun kaç kısa uyarı verdiğini yazarsanız daha kesin bir bilgi verebiliriz.
Hiçbirşeyden emin değil iseniz ekran kartınızı ve RAM'lerinizi çıkartın tek RAM takarak onboard ekran kartından görüntü almayı deneyin. Görüntü alırsanız ilk harici ekran kartını takıp test edin. Çalışıyorsa diğer RAM'leri ilave ederek tekrar test edi. Bazen sarsıntı sebebi ile RAM'ler ya da ekran kartı pinlerine tam temas etmez ise bu şekilde hata kodu verebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı