Kasa arkasındaki fan dönmüyor

Ascenda

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Ffsane cumada sipariş ettiğim bilgisayar bugün geldi. Bilgisayar zaten hazır toplu gelmişti ben de ekran kartını takıp bilgisayarı açtım. Şuan hiç sorun yok öyle dolanıyorum oyunları indiriyorum falan ama ileride sorun çıkarır mı? 4 fandan öndeki 3 fan dönüyor fakat arkadaki tek fan dönmüyor.

Onun dönmesini nasıl sağlayabilirim bu işlerden hiç anlamıom o yüzden kablo falan takamam büyük ihtimalle.

Kasa:
Sharkoon TG5 Beyaz USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa

eee.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Egzoz fanın çalışmıyorsa eğer kasanın içindeki sıcak hava dışarı atılamayacağı için işlemci ve ekran kartı ile sıcaklık problemleri yaşıyacaksınız.

Fandan gelen mutlaka bir kablo olması lazım güç için, ya anakarta bağlıdır ya da PSU'ya, onu bir kontrol edin.

Arkadaki fan önemli. Kasayı açıp fana bak anakarta takılı değilse tak, yer kalmadıysa öndekilerden birinin portunu çıkartıp onu tak. Yine olmazsa öndeki fanın birini söküp eğer uyuyorsa arkadakiyle yer değiştir. Bu arada kasa hoşuma gitti şekli güzelmiş güle güle kullan :)

İnternette bisürü video var bununla ilgili, yapmaya çalış, olmadı geri gönderirsin.

Bravo hocam. Ben arkadaşa yılın en iyi cevabı ödülü gibi bir şey verilmesini teklif ediyorum.

Merhaba arkadaşlar. Ffsane cumada sipariş ettiğim bilgisayar bugün geldi. Bilgisayar zaten hazır toplu gelmişti ben de ekran kartını takıp bilgisayarı açtım. Şuan hiç sorun yok öyle dolanıyorum oyunları indiriyorum falan ama ileride sorun çıkarır mı? 4 fandan öndeki 3 fan dönüyor fakat arkadaki tek fan dönmüyor.

Onun dönmesini nasıl sağlayabilirim bu işlerden hiç anlamıom o yüzden kablo falan takamam büyük ihtimalle.

Kasa:
Sharkoon TG5 Beyaz USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa

Eki Görüntüle 348900

Kasanın yan kapağını açın. Arka fandan gelen ince bir kablo olacak. Onu takip edin. Anakart üzerinde bir yere takılı olması gerekiyor. Değil ise çalışmama sebebi o. Onu takmanız lazım. Eğer takamazsanız anakartınızın modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım. Eğer o takılı olduğu halde çalışmıyor ise yüksek ihtimal fanda sorun vardır.

Hiç bir şey yapamazsan sağlam bi internet kafeden yardım alabilirsin.

Bravo hocam. Ben arkadaşa yılın en iyi cevabı ödülü gibi bir şey verilmesini teklif ediyorum.

Kasanın yan kapağını açın. Arka fandan gelen ince bir kablo olacak. Onu takip edin. Anakart üzerinde bir yere takılı olması gerekiyor. Değil ise çalışmama sebebi o. Onu takmanız lazım. Eğer takamazsanız anakartınızın modelini yazarsanız yardımcı olmaya çalışalım. Eğer o takılı olduğu halde çalışmıyor ise yüksek ihtimal fanda sorun vardır.
Bir kabloyu yerine takmayı bilmeyen birine ne kadar anlatabilirsin ki? Anlamıyorum bu işlerden demiş, görüp yapması daha mantıklı.

Molexle bu arka fana geçiş için uygun adaptörü satın alıp PSU'nun boş molex konnektörlerinden birinden bu arka fana bağlantı yaparsınız örneğin, ama sıcaklık kontrolsüz olarak sürekli olarak çalışıp da dönebilmesi içindir. Sıcaklığa bağlı olan termal otomasyonla çalışması için SYSTEM FAN 1, 2, 3, vb. yazılı olan, bu anakarttaki fan çıkışlarından herhangi boş birinden orijinal bir çıkış alıp bunu böyle de yapabilirsiniz. Anlamıyorsanız bile örneğin bu kasa yanınızda iken PC aksesuaru satıcıları, bu işlemiçin en gerekli olan parçayı bulup satın alınmasında, anakarttan veya PSU'nun molex konnektöründen en uygun olan yerinden olan bir bağlantıyı size tarif edebilirler. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı