Kasa çalışırken klavye, fare ve monitöre güç gitmiyor

Pain00

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Sorunum başlıktan da anlaşılacağı üzere kasa çalışırken klavye, fare ve monitöre herhangi bir güç gitmiyor. 2 gün önce sabah kalkıp bilgisayarımı açmaya çalıştım ve ilk başta açılmadı. Ardından güç tuşuna tekrar bastım. Kendi kendine açıldı. Ertesi gün FIFA 21 oynarken bir anda bilgisayar aniden kapandı. Ardından açmaya çalıştığımda tekrar aynı şey oldu. Bu sefer kasayı açtım. İlk olarak RAM'lerden şüphelenip sırasıyla söküp denedim. Fakat şöyle garip bir şeyler oldu. Birini söktüğümde çalıştı. Diğerini taktığım da gene çalıştı. Ardından ikisini taktım çalışmadı. Sonra tek tek tekrar deneme kararı aldım. Bu sefer bir tanesi çalıştı diğeri çalışmadı. Ardından 8 GB yeterli olur deyip tekrar çalıştırdım. Bu sefer o şekilde de çalışmadı. Uzun süre sök tak denemelerinden RAM'leri silgiyle silmeden sonra ikisi de takılıyken çalıştırdım. 1-2 saat takılıp uyudum. Sabah tekrar açtığımda güzelce açıldı sorun yoktu. Ardından akşam duş almak için bilgisayardan kalktım ve bilgisayarı kapattım. Tekrar açmaya geldiğimde tekrar aynı olay oldu. Bende alabildiğimi videoya aldım. Videoda Tekken çalışmayan videoya almadan önce çalışmıştı tek başına aslında. RAM'leri Dual olarak satın aldım. Single alıp birleştirmedim.
Soruna ait video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde bir önceki denemede çalışan ama videoya aldığım sırada çalışmayan RAM'i tek denediğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Diğer RAM:

İkisini takınca çalıştığı video:

Bilgisayar parçalarım:

ASUS Prime B350-PLUS anakart.
AMD Ryzen 5 1600 3.9GHz işlemci.
MSI Ventus RTX 2060 ekran kartı.
Corsair Vengeance RGB 2x8GB CL16 3200 MHz RAM.
High Power 600W +80 Bronze element PSU.
Bu sorun neyden kaynaklanabilir. Kesin olarak RAM'den midir yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı