RAM Arızası Yüzünden Klavye Mouse ve Monitöre Güç Gitmiyor

crydqqr

Hectopat
Merhaba. 2x8 DDR4 RAM'lerden teki durup dururken bozuldu. Normal bir şekilde açtığım PC'de, mutfağa gifip geldikten sonra, monitörde, klavyede ve mouse'ta güç olmadığını fark ettim. Yani ışıkları yanmıyordu. Fakat bilgisayar normal çalışıyor gibiydi çünkü hiçbir arıza sesi veya kasadan bip bip sesi gelmiyordu. Sadece tek sıkıntımız Klavye, Monitör ve Mouse'un hiçbir şekilde kullanılamaması. RAM'lerden bozuk olanı çıkardığımda ise sorun çözülüyor.

Durup dururken ne olmuş olabilir? Bilen arkadaşlar fikir verirlerse sevinirim.

RAM'lerin linki: Link

Bozuk RAM'i kurtarma şansımız var mıdır yoksa hiç ümit etmeden yenisini mi almalıyım?

RAM'lerin bozulacağını zannetmiyorum açıkcası, slottan çıkarttığınız ''Arızalı'' olarak söylediğiniz RAM' anakartın hiç bir RAM slotunda çalışmıyor mu?
Hiçbir slotunda çalışmıyor hocam maalesef.
Garantisi var mı?
Var hocam garanti ve faturası duruyor 3 yıl garantisi var. Sizce garanti kapsamına girer mi anlattıklarıma göre?
Bozuk olan RAM'i çıkarıp kullanmaya devam ediyorum. Sizce garanti kapsamına girer mi? Çünkü durup dururken kendiliğinden bozuldu.
Bozuk olan RAM'i çıkarıp kullanmaya devam ediyorum. Sizce garanti kapsamına girer mi? Çünkü durup dururken kendiliğinden bozuldu.
Garantisi var mı?

Hocam garantiye gönderdim sorunsuz deyip geri gönderdiler. Halbuki sorundan eminim. Aynı slotta RAM'in teki sorunsuz çalışırken öbürü monitör, klavye ve mouse'a güç gitmesini engelliyor. Bir tavsiyeniz var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı