Çözüldü Kasa çalışıyor ama görüntü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mesut.w1

Femtopat
Daha fazla  
Kasayı temizlemek için açtım ekran kartını yerinden tek çıkardım ve tekrar temizlik yapmadan geri taktım düzgün şekilde ama o saaten sonra bir daha görüntü vermemeye başladı RAM'ları tak çıkar yaptım BIOS pilini çıkartım 2 dk bekleyip tekrar taktım ama gene görüntü vermedi sinyal yok diyor başka yapabileceğim şey var mıdır?

Çözüm
Bende internette baktigimda göremedim sorun olabilecek cok fazla secenek var.
Elinizde buzzer varsa anakartin f_panel uzerindeki speaker pinlerine baglayarak kac kez bip sesi cikardigindan yola cikabiliriz.
Garantiye yollamakta bir secenek ama garanti sartlarinda yapmamaniz gereken bir şey yaptiysaniz suc sizde kalacaktır.
Garanti sartlarini kontrol etmenizi oneririm.

Hocam, tek yaptığım tak-çıkar işlemi oldu, sanmıyorum. Kendim bir işlem yapsam bile tamir edemeyeceğim için mecburen garanti bakması lazım. Fazla PC bilgim yok, dediğin şeyleri yapacağımı sanmıyorum. Tekrar teşekkür ediyorum, önerdiğin şeyler için.

@Wloxziq hocam, sorunun anakarttan kaynaklıymış, kısa devre yapmış. Asus’a gönderdim, direk DOA raporu verdiler. Değişim için haber vereyim dedim :D

Sorun su şekilde çözüldü anakart kısa devre yapmış teknik ekibe gönderdim direk doa raporu verip yenisi ile değiştirdim

Hocam, tek yaptığım tak-çıkar işlemi oldu, sanmıyorum. Kendim bir işlem yapsam bile tamir edemeyeceğim için mecburen garanti bakması lazım. Fazla PC bilgim yok, dediğin şeyleri yapacağımı sanmıyorum. Tekrar teşekkür ediyorum, önerdiğin şeyler için.

[
Sorun su şekilde çözüldü anakart kısa devre yapmış teknik ekibe gönderdim direk doa raporu verip yenisi ile değiştirdim
Dediğiniz kilit yeri tam oturmuş sizce garantiye gondersem kullanıcı hatasi olarak mı işlem yapılır.

ASUS Prime B550M-K

Ekran görüntüsü 2025-07-29 010517.png

VGA veya diger isiklardan birileri surekli yaniyor mu?

Baska bir PC varsa ekran kartini onda dene belki statikten hasar görmüş olabilir port hasar görmüş olabilir her şey olabilir bir de HDMI kablosu varsa anakarta tak ekran kartini PC'den cikar bootluyor mu BIOS'a ona bak ekran karti varken bak bir de yokken. RAM'leri da degistirip deneyebilirsin anakart yeniyse kırmızı ışık veriyorsa RAM'lar sıkıntılı

Eki Görüntüle 2544745

VGA veya diger isiklardan birileri surekli yaniyor mu?

O LED'ler yok hocam aradım bulamadm o olsaydı biraz daha kolay olurdu çünkü her şeyi denedim tek çarem garanti gibi olduu şu an topladım zaten kasayı falan yardımın için teşekkür ediyorumm

O LED'ler yok hocam aradım bulamadm.

Bende internette baktigimda göremedim sorun olabilecek cok fazla secenek var
Elinizde buzzer varsa anakartin f_panel uzerindeki speaker pinlerine baglayarak kac kez bip sesi cikardigindan yola cikabiliriz.
Garantiye yollamakta bir secenek ama garanti sartlarinda yapmamaniz gereken bir şey yaptiysaniz suc sizde kalacaktır.
Garanti sartlarini kontrol etmenizi oneririm

Bende internette baktigimda göremedim sorun olabilecek cok fazla secenek var.
Garanti sartlarini kontrol etmenizi oneririm.

@Wloxziq hocam, sorunun anakarttan kaynaklıymış, kısa devre yapmış. Asus’a gönderdim, direk DOA raporu verdiler. Değişim için haber vereyim dedim :D

[

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı