Kasa çalışıyor ama sinyal yok hatası

metehanaydin11

Centipat
Dün kasa geldi biz sadece ekran kartını kurduk. İlk başta 3 saat filan çalıştı ancak indirme yaparken ekran gitti. Fanlar çalışıyor ancak kasaya taktığımiz mouse ve klavye çalışmıyor. Ekran kartını, RAM'leri çıkarıp tekrar taktık ancak monitör de sinyal yok yazıyor. Statik elektrikten kaynaklanmıyor.

Kasada BIOS pili var küçük yuvarlak parlak onu kablolar takılmamış şekilde tornavida (yani elektrik geçmeyen bir çubukla )çıkartıp tekrar tak. Aynı sorun bende de oldu 10 yıllık monitörde ama şimdi çalışıyor.

amd işlemci ve b seri anakart mı kullanıyosun?
Anakart gigabyte b450m, işlemci amd ryzen 5 3600
Kasada BIOS pili var küçük yuvarlak parlak onu kablolar takılmamış şekilde tornavida (yani elektrik geçmeyen bir çubukla )çıkartıp tekrar tak. Aynı sorun bende de oldu 10 yıllık monitörde ama şimdi çalışıyor.
Denedik ancak aynı sorun.

Son düzenleme:
Anakart gigabyte b450m, işlemci amd ryzen 5 3600

Bende öyle düşünmüştüm. ben dahil çevremde 7 kişi daha var aynı sorunu yaşayan. Büyük olasılıkla B seri anakartlar ile alakalı bu sıkıntı. Ben çözümü intel sisteme geçmekte buldum. Gıcır gıcır r7 1800x ve b350 anakartım atıl vaziyette :) Yaptığım araştırma ve elektronik bilgime dayanarak sorun b serisi anakartların faz dağılımı yetersiz kaldığından kaynaklanıyo. Ryzen işlemciler çok fazla voltaj gücüyle çalıştığından daha fazla faz fağılımına ihtiyaç duyuyorlar. Fazlardan yeterli beslenmeyi alamadığında bu sefer pci giden fazdan yemeğe başlıyo bu da pci hangi kart takılıysa onu etkiliyo. Benim sana önerim önce ekran kartının sağlam olduğuna kanaat getirmek için ekran kartını başka bir pc de test et. Büyük ihtimal sağlam çıkacaktır. Güç kaynağın 600-650 watt ise onunda arızalı olmadığından eminsen anakartını x seri bir anakart ile değiştirmen olacak. x seri anakartlar 16 faz olduğundan işlemciyi besleyebilecektir. Ben hem nvdia hemde radeon seri ekran kartlarıyla test ettim iki ekran kartında da görüntü gitti. Sonra aynı sisteme intel işlemci ve z390 anakart taktım sorun düzeldi. Böylelikle sorunun anakarttan kaynaklandığını bulmuş oldum.

Bende öyle düşünmüştüm. Ben dahil çevremde 7 kişi daha var aynı sorunu yaşayan. Büyük olasılıkla b seri anakartlar ile alakalı bu sıkıntı. Ben çözümü Intel sisteme geçmekte buldum. Gıcır gıcır R7 1800X ve B350 anakartım atıl vaziyette :) yaptığım araştırma ve elektronik bilgime dayanarak sorun b serisi anakartların faz dağılımı yetersiz kaldığından kaynaklanıyor. Ryzen işlemciler çok fazla voltaj gücüyle çalıştığından daha fazla faz fağılımına ihtiyaç duyuyorlar. Fazlardan yeterli beslenmeyi alamadığında bu sefer PCI giden fazdan yemeğe başlıyor bu da PCI hangi kart takılıysa onu etkiliyor. Benim sana önerim önce ekran kartının sağlam olduğuna kanaat getirmek için ekran kartını başka bir PC'de test et. Büyük ihtimal sağlam çıkacaktır. Güç kaynağın 600-650 Watt ise onunda arızalı olmadığından eminsen anakartını X seri bir anakart ile değiştirmen olacak. X seri anakartlar 16 faz olduğundan işlemciyi besleyebilecektir. Ben hem NVIDIA hem de Radeon seri ekran kartlarıyla test ettim iki ekran kartında da görüntü gitti. Sonra aynı sisteme Intel işlemci ve Z390 anakart taktım sorun düzeldi. Böylelikle sorunun anakarttan kaynaklandığını bulmuş oldum.

Hazır sistem olarak çokça satılıyor aslında b serisi anakartlar ve Ryzen işlemciler, böyle bir sorun çıkarması epey şaşırttı beni. Ayrıca 3 saat kadar kullandım ve oyun testi de gerçekleştirdim. Sorunsuz çalıştı bu sürede. Şu an için ekran kartını ve güç kaynağını test edemiyorum ne yazık ki. B serisi anakartı iade alacaklarından da şüpheliyim, bilgilendirme için teşekkürler ama kullandığım işlemci ve anakartın birlikte kullanılabilir olduğunu umuyorum hala 😕. Aksi halde değiştirmem zor olacak. Başka çözüm önerilerine açığım ilgilenenlere çok teşekkürler.

Hazır sistem olarak çokça satılıyor aslında b serisi anakartlar ve Ryzen işlemciler, böyle bir sorun çıkarması epey şaşırttı beni. Ayrıca 3 saat kadar kullandım ve oyun testi de gerçekleştirdim. Sorunsuz çalıştı bu sürede. Şu an için ekran kartını ve güç kaynağını test edemiyorum ne yazık ki. B serisi anakartı iade alacaklarından da şüpheliyim, bilgilendirme için teşekkürler ama kullandığım işlemci ve anakartın birlikte kullanılabilir olduğunu umuyorum hala 😕. Aksi halde değiştirmem zor olacak. Başka çözüm önerilerine açığım ilgilenenlere çok teşekkürler.
Güç yönetiminden tam performans modunda çalıştır sistemi. Çözüm değil ama şansını dene. Overclock yapma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı