Kasa camını açmak soğutma olarak işe yarar mı?

RevOne

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE RTX 2060 WINDFORCE OC 6GB GDDR6
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHZ 35MB ÖNBELLEK 6 ÇEKİRDEK
GSKILL RIPJAWS 2X8GB RAM
GIGABYTE B450M H DDR4 3600MHZ
ADATA SU480GB SATA 520MB
SEAGATE 1TB BARRACUDA 64MB 7500RPM
THERMALTAKE V200TG KASA/ 600W 80PLUS PSU
Meslek
Öğrenci
Öncelikle merhaba benim bilgisayarımın yan tarafındaki cam çıkabiliyor (Thermaltake V200) malum yaz geldi ve hava 30 dereceleri geçti ve buna bağlı olarak bilgisayarım daha da ısınmaya başladı eğer yan camını çıkarırsam ısınmasını önleyebilir miyim? (her 3 ayda bir kasayı kompresörle temizliyorum)

Benim götürdüğüm bilgisayarcı dedi ki eğer camı sökersen normalinden kat ve kat daha fazla tozlanır ve fanlar tam gücünde çalışmaz dedi.

İşe yaradığı zamanlar oluyor. Ama aşırı toz birikmesine de sebep olur. Bir de havanın nem durumuna göre daha kötü hale gelme ihtimali var. Çünkü kasa kapalı iken fanların görevi taze havayı alıp, sıcak havayı dışarı atmak. Kasayı açtığınız zaman buna engel olmuş oluyorsunuz ve oda sıcaklığı ne ise kasanın içi de o sıcaklıkla dolmuş oluyor. Nemin yüksek ve esintinin olmaması durumunda ısıların artması mümkün. Isıların düşme ihtimali olduğu gibi tam tersi artmasına da yol açabilir kısaca. Deneyip, görün.

Benim götürdüğüm bilgisayarcı dedi ki eğer camı sökersen normalinden kat ve kat daha fazla tozlanır ve fanlar tam gücünde çalışmaz dedi.

Fanlar tam gücünde çalışır sadece kasa açık olduğu için sürekli bir hava akışı olmaz, ama ona da gerek yok zaten kapak açık.:D

Öncelikle merhaba benim bilgisayarımın yan tarafındaki cam çıkabiliyor (Thermaltake V200) malum yaz geldi ve hava 30 dereceleri geçti ve buna bağlı olarak bilgisayarım daha da ısınmaya başladı eğer yan camını çıkarırsam ısınmasını önleyebilir miyim? (her 3 ayda bir kasayı kompresörle temizliyorum)
Ben açıyorum arada bir 2 günde çok kötü tozlaniyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı