Kasa Dışında 2200 TL Sistem

rahatadam78

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 2000-2200 TL bütçem var, fakat elimde zaten 500w güç kaynağı ve kasa mevcut bu bileşenler dışında aşağıdaki sitemi topladım düşüncelerinizi almak istedim. Ryzen 5 1400 kullandım çünkü ileride ekran kartımı yükseltebilirim bu işlemciye 1070 e kadar rahatlıkla takılabilir dediler bana o yüzden G4560 yerine onu kullandım.

Ekran Alıntısı.PNG

Diğer Konuda sormuşsun buradan yanıtlayayım,

Öncelikle sistem toplarken sadece bir yere bağlı kalma bence. Ben senin yerinde olsam :

Ürünler - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi - 39TL karda olursun. P300'ü burada da incelediler, önce buna bir bak derim.

MSI A320M GAMING PRO AM4 DDR4 DVI HDMI VGA GLAN SATA 6GB/S M2 USB3.1 mATX - Aynı anakart ama 21 TL de buradan kardasın.

Amd Ryzen 5 1400 3.4 Ghz Am4+ 65w - n11.com - Aynı işlemci 27 TL de burdan kazandık.

Ekran kartında fikir beyan edemem çok araştırmadım ama fiyat olarak iyi bulmuşsun ben de baktım, amacım sadece senin sistemden nası kar ederiz.

Geldik esas soruna, RAMler:

Ürünler - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi
Hem AMD uyumu bakımından hem de 3000Mhz olması balkımından bu sisteme daha çok yakışacaktır. Burada da 44TL kadar zarara girdik.

39+21+27-44 = 43 TL de karda olup RAMleri de düzeltmiş olduk. Bence sistemi bu şekilde kur. Ama RAM olarak 2800MHz üstü tercih et.

Şimdiden hayırlı olsun, güle güle kullan (y)

@baht55 Yazın bana çok yardımcı oldu çok teşekkürler, fakat aklımda son bir soru işareti kaldı acaba anakart olarak A320M Mi B350M-A Mı kullanmalıyım ?
B350 yükseltmeye daha açık. Ryzen 7 1700'e kadar B350 bile önerebiliyoruz.

B350 yükseltmeye daha açık. Ryzen 7 1700'e kadar B350 bile önerebiliyoruz.

@Bayram Şenakar haklı. Hani hesap yaptık ya o 43TL'ye biraz da sen ekleyip tercihini bu yönde yapabilirsin.

Bu arada ben genel olarak senin parçaların üzerinden yorum yaptım. Ama parçaları detaylı araştırma şansım olması. Bu parçalarla alakalı inceleme videoları bulup izlemeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
@Bayram Şenakar haklı. HAni hesap yaptık ya o 43TL'ye biraz da sen ekleyip tercihini bu yönde yapabilirsin.

Bu arada ben genel olarak senin parçaların üzerinden yorum yaptım. Ama parçaları detaylı araştırma şansım olması. Bu parçalarla alakalı inceleme videoları bulup izlemeni tavsiye ederim.
Parçaların hepsi uyumlu. Ekran kartında da hiçbir sıkıntı yok, hiçbir şekilde darboğaz yapmayacaktır. Sisteminiz hayırlı olsun. Mavi ekransız günler dilerim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı