Kasa düzeni doğru mu?

Radyatörün öne takılmasında bir sorun yok. Hatta oryantasyonu da doğru.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Işıklandırma hususunda sorunlar yaşıyormuşsunuz. Sıvı soğutma fanlarından çıkan RGB/ARGB bağlantıları ilgili anakart portuna takıp yazılım üzerinden kontrol ettiniz mi? İşlemci üzerindeki blokta ışıklandırma görüyorum bu arada.

Evet orada ışık mevcut fakat sıvı soğutma fanlarında mevcut değil benim de bir bilgim olmadığı için cesaret edip dokunmadım.

Öncelikle soru sorarak cevaplayayım. Radyatörün ön kısmında fanlar monteli ve önünde kasanın fanları da mı var?
Genel olarak radyatörü üstte veya alta takılması gerekiyor. Çünkü fotoğraftan anladığım kadarıyla radyatörün bulunduğu yerin ön kısmında kasa fanları var. Fan ışıkların yanmaması nedeni CPU LED fan kablosu anakarta bağlı olmadığını görüyorum.

Radyatörün ön kısmında kasanın kendi 3 tane ön fanı bulunuyor. Sıvı soğutmanın 2 fanı ise yukarıda montaj edilmiş.

Çok iyi bildiniz doğrusu 😂 tek yanıldığınız konu WIFI değil.
Bilerek "/" işareti kullanmıştım. WIFI olmayan modeliyle aynı çünkü. 😅 Soğutucunuzdan ARGB bağlantıları çıkıyordur. Bunları ya kasanızda bulunan ARGB Hub'ına takıp kasa üzerinden ya da Hub üzerindeki bağlantılar ile anakart üzerinden veyahut soğutucunun fanlarında bulunan ARGB bağlantılarını direkt anakarta takarak kontrol sağlayacaksınız.

Anakart portlarını tanımak ve yazılım desteği için aşağıya linkler bıraktım.

Hocam radyatörü öyle takmak hiç hayırlı değil yakın zamanda düzeltirsiniz inşallah.
Yanlış bilgi vermeyin. Koskoca NZXT bile öne montaj yaptırıyor. Temiz hava alabilmesi açısından radyatörün öne montajlanmasında bir sorun yoktur. Boruların aşağıya bakması da doğru.

Son düzenleme:
Pompaya hava gelmesin diye radyatör pompadan yükseğe monte ediliyor.
Aşağıdaki videodan ne demek istediğimi izleyerek anlayabilirsiniz. Destan olmuş şeylere bağlı kalmayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı