Kasa fan düzeni

Mario28

Centipat
Thermaltake V200 kasam var. 120mm sıvı soğutma takmayı düşünüyorum. Kasanın önünde 3 tane 120mm ve bir tane 120 mm egzoz fanı var. Sıvı soğutmayı egzoz fanının yerine takıp, egzoz fanını da üste takmayı düşünüyorum, sizce bu halde yeterli olur mu?
CPU: Ryzen 5 3600X GPU: RX 5700 XT.

Thermaltake V200 kasam var. 120mm sıvı soğutma takmayı düşünüyorum. Kasanın önünde 3 tane 120mm ve bir tane 120 mm egzoz fanı var. Sıvı soğutmayı egzoz fanının yerine takıp, egzoz fanını da üste takmayı düşünüyorum, sizce bu halde yeterli olur mu?
CPU: Ryzen 5 3600X GPU: RX 5700 XT.
Gayet iyi olur.

Bence egzoz fanının yerini değiştirmeyin ödeki fanlar direk havayı arkaya doğru ittiği için egzoz fanının orda olması daha verimli olur diye düşünüyorum

Push pull ya da bir fanı üste takma konusunda kararsız kaldım ama ikisini de deneyip sıcaklıklara göre kara vereceğim, teşekkürler ilginize.

Bence egzoz fanının yerini değiştirmeyin ödeki fanlar direk havayı arkaya doğru ittiği için egzoz fanının orda olması daha verimli olur diye düşünüyorum
Arkadaşa katılıyorum, sistemi bozmayıp bence üst tarafta hiç fan takılı değilse 120mm sıvı soğutmayı yerleştirin.

Daha verimli bir soğutma deneyimi için, kabloları yetişiyorsa radyatörü öne bağlama gibi bir opsiyonunuzda var. Ben bu şekilde yaklaşık 5-6 derecelik bir fark elde etmiştim. Önden içeriye doğru taze hava alması her zaman daha avantajlıdır.

Sanıyorum ki öne yetişmiyor hortumlar, öne takmamak için 120mmlik sıvı soğutucu aldım, kasanın içine sıcak hava vermek istemiyorum çünkü belirttiğim gibi dışarı üfleyen fanlar sadece egzoz fanı ve sıvı soğutma fanı olacak, eğer ki kasanın üstüne ayrıca fan takabilseydim dediğiniz gibi öne takmak mantıklı olurdu. Ayrıca kasanın üstüne sıvı soğutucu takılmıyor takılsaydı 240mm alırdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı