Çözüldü Kasa fan hızı nasıl ayarlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emirhan Demirel

Hectopat
Yer
Türkiye / Ankara
Daha fazla  
Ekran kartı
RX 9070XT
Anakart
B650M S2H
İşlemci
R5 7500F
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım ancak birkaç sorunum var.

Anakartım B650M S2H ve kasam Corsair 480t modeli. Kasamda 3 tane fan var ve ben sadece ikisini çalıştırabiliyorum galiba anakart 2 tane destekliyor. 3'ünü de çalıştırabilir miyim? Ne yapmam gerek?

Bir diğer sorum da kasa fan hızını nasıl ayarlayabilirim? Anakarttan Smart fan ayarlarına baktığımda SYS fan 1 ve SYS fan 2 var, araştırdığım kadarıyla bunlar kasa fanı. Ben sadece ikisini kullanabildiğimden 3 yok galiba. Bu fanlardan biri 950 RPM civarı çalışırken diğeri 1700 RPM'de çalışıyor fakat ikisinin de ayarları aynı baktığım kadarıyla. Bunların RPM seviyesini nasıl eşitleyebilirim? SYS fan 2'yi silent moda aldığımda RPM düşüyor ama manuel olarak ayarlayabilme imkanım var mı?

Galiba bu RPM olayından dolayı kasam biraz fazla ses çıkarıyor. Yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum, teşekkürler.

Armoury Crate uygulamasi üzerinden ayarlaniyor halihazırda 4 ayari var yavas standard hizli son olarak ise Turbo.

Isterseniz kendinizde ayarlayabilirsiniz.

Armoury Crate'e girip Fan Xpert'i bulup ayarlayabilirsin.

Armoury Crate uygulamasi üzerinden ayarlaniyor halihazırda 4 ayari var yavas standard hizli son olarak ise Turbo.

Isterseniz kendinizde ayarlayabilirsiniz.

Armoury Crate'e girip Fan Xpert'i bulup ayarlayabilirsin.
Konu sahibinin anakartı gigabyte. O uygulama çalışmaz. Gigabyte ın kendi uygulamasını indirmek durumunda.

Konu sahibinin anakartı Gigabyte. O uygulama çalışmaz. Gigabyte'ın kendi uygulamasını indirmek durumunda.

Gigabyte Controller üzerinden bazı ayarları yapabiliyorum ama bilmediğim için ellemedim hocam bir şey olmasın diye. Sadece bios içinden SYS_FAN 2 ayarını silent moda alınca RPM seviyesi düşüyor ama bir zararı olur mu bilmiyorum. 3.fanı çalıştırmanın bir yolunu bulmam lazım galiba çoklayıcı falan almam lazım. 3'üde çalışırsa belki de aynı RPM'de çalışır fanlar.

Gigabyte Controller üzerinden bazı ayarları yapabiliyorum ama bilmediğim için ellemedim hocam bir şey olmasın diye. Sadece bios içinden SYS_FAN 2 ayarını silent moda alınca RPM seviyesi düşüyor ama bir zararı olur mu bilmiyorum. 3.fanı çalıştırmanın bir yolunu bulmam lazım galiba çoklayıcı falan almam lazım.
Eğer fanda ekstradan molex çıkışı yoksa çalıştıramazsın. Fan HUB veya çoklayıcı alman lazım.

Hangi çoklayıcıyı almam lazım?

Bu şekil bişeyler. Bu arada bunlar öneri değil örnek olarak verdim.

Bu şekil bir şeyler. Bu arada bunlar öneri değil örnek olarak verdim.

Hocam Vatan Computer'dan bunu aldım.

Şu anda 3'ü de çalışıyor. Gigabyte Control Center uygulamasından da silent moda aldım sessiz çalışıyor şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı