Kasa fan yönü nasıl olmalı?

Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏

Fanın bu tarafı kasanın içine doğru takılı.
Fakat doğru taktığımdan tam emin değilim.

Fanın yanında bu yazı yazıyor. Hangi tarafını kasaya doğru takmalıyım ? Taktığım taraf doğru mu ?

Bir de ben fanı taktım ve çalışıyor ama bu küçük girişin nereye takıldığını çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kasayı tek fanla kullanacağına kapağı açık kullan daha fazla randıman alırsın emin ol.

Havayı dışarı üflemesini sağlayın. Ters takın yani.

Yanlış bilgi. Kırmızı fan içeri hava üfleyecek. PSU'da içeride. PSU sıcak havayı alacak ve PSU fanı dışarı havayı dışarı atacak. Bu şekildeki eski kasaların hava akışı bu şekilde sağlanır.

Havayı dışarı üflemesini sağlayın. Ters takın yani.
Ters takarsa hava akışı bozulur. Bu şekilde direkt işlemci soğutucusuna soğuk hava ulaştırabilir. Benim eski kasada bu işi bir boru görüyordu.

O küçük bağlantı fanı kontrol etmek için anakart bağlantısı olabilir.
Molex ile çok ses yapar o yandaki fan.

PSU sıcak havayı alacak ve PSU fanı dışarı havayı dışarı atacak. Bu şekildeki eski kasaların hava akışı bu şekilde sağlanır.
Benim eski kasada PSU tam tersini yapıyordu. Fanı söküp ters takmıştım.

@217099

Fan üzerinde Airflow yazıyor. Yani havanın gidiş yönü. Sizin kasaya taktığınız kırmızı fan doğrudur.

@kornoloji
Kasanızın durumu bilmiyorum. Dışarıdaki havayı alıp PSU'nun içindeki sıcak hava ile birleştirip kasanın içine üflüyor ise hatalı bir işlem bu.

Bende de o boru vardı. Onu söküp bu fanı taktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…