Kasa fan yönü nasıl olmalı?

• Konuyu başlatan 217099
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 3.384
Makaleler
5
Yer
‏‏‏‏‏‏‏‏
375131
375132

Fanın bu tarafı kasanın içine doğru takılı.
Fakat doğru taktığımdan tam emin değilim.

375133

375134

Fanın yanında bu yazı yazıyor. Hangi tarafını kasaya doğru takmalıyım ? Taktığım taraf doğru mu ?

375135

Bir de ben fanı taktım ve çalışıyor ama bu küçük girişin nereye takıldığını çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Havayı dışarı üflemesini sağlayın. Ters takın yani.
Ters takarsa hava akışı bozulur. Bu şekilde direkt işlemci soğutucusuna soğuk hava ulaştırabilir. Benim eski kasada bu işi bir boru görüyordu.

O küçük bağlantı fanı kontrol etmek için anakart bağlantısı olabilir.
Molex ile çok ses yapar o yandaki fan.

PSU sıcak havayı alacak ve PSU fanı dışarı havayı dışarı atacak. Bu şekildeki eski kasaların hava akışı bu şekilde sağlanır.
Benim eski kasada PSU tam tersini yapıyordu. Fanı söküp ters takmıştım. 🙂

@217099

Fan üzerinde Airflow yazıyor. Yani havanın gidiş yönü. Sizin kasaya taktığınız kırmızı fan doğrudur.

@kornoloji
Kasanızın durumu bilmiyorum. Dışarıdaki havayı alıp PSU'nun içindeki sıcak hava ile birleştirip kasanın içine üflüyor ise hatalı bir işlem bu.

Ters takarsa hava akışı bozulur. Bu şekilde direkt işlemci soğutucusuna soğuk hava ulaştırabilir. Benim eski kasada bu işi bir boru görüyordu.

O küçük bağlantı fanı kontrol etmek için anakart bağlantısı olabilir.
Molex ile çok ses yapar o yandaki fan.

Benim eski kasada PSU tam tersini yapıyordu. Fanı söküp ters takmıştım. 🙂
Bende de o boru vardı. Onu söküp bu fanı taktım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı