Kasa fanı kontrolü

Makaleler
6
Kasamda işlemci soğutucusu hariç 4 fan bulunmaktadır. Bunlar gücünü fan çoklayıcıdan alıyor. Bu fanların her zaman çalışmasını istemiyorum yani kasa fanlarının çalışmasını nasıl kontrol edebilirim? Gerektiği zaman açmak isterim. Gürültü oluyor malum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girerek Fan ayarlarınızı yapabilirsiniz. Örneğin;

10-MSI-B250M-Mortar-BIOS.jpg

Başka bir yöntem olarak masaüstünden yönetim sağlayabileceğiniz MSI Command Center yazılımıdır. Sağ tarafta CPU Fan ayarı, sol kısımda ise gelişmiş ayarlardan açabileceğiniz Sistem Fan sekmesi mevcuttur. Çizelge-tablo yönetimi ve yüzdelik ayarlar ile hız değerlerinizi ayarlayabilirsiniz. Buyrun;

Ekran Görüntüsü (51).png

Benim attığım resimlerde Command Center benim sistemime aittir. Anakart ile bağlantı yaptığım için çok kolay bir şekilde kontrol edebiliyorum. Eğer anakartıınızda 3 fan yuvası var ise 4. fanınız için fan çoklayıcı kablosu almanız gerekebilir. Kısacası dediğinizi yapabilirsiniz rahat olun. :)

PSU'ya bağladığınız zaman sürekli maksimum devirde döneceği için rahatsız edecektir anakarta bağlarsanız kontrol edebilirsiniz, eğer anakarta bağlamazsanız fan kontrolcüler mevcut onlar ile kontrol edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı