Kasa fani Molex ve SYS fan Bağlantısı

Hasanh2020

Centipat
Merhaba kasada 4 adet fan var. Her birinden ayrı ayrı Molex ve sysfan çıkışları var. Ben sadece sysfan kullanarak bağladım. Molex'leri de bağlamam gerekli mi? Fanlarda 800-1700 arası RPM dalgalanması oluyor. Ve BIOS'da PWM ve DC hangisi seçili olmalıdır. Şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20191212_210617-3000x2250.jpg
    IMG_20191212_210617-3000x2250.jpg
    624,7 KB · Görüntüleme: 144
Merhaba kasada 4 adet fan var. Her birinden ayrı ayrı Molex ve sysfan çıkışları var. Ben sadece sysfan kullanarak bağladım. Molex'leri de bağlamam gerekli mi? Fanlarda 800-1700 arası RPM dalgalanması oluyor. Ve BIOS'da PWM ve DC hangisi seçili olmalıdır. Şimdiden teşekkürler.
Iki bağlantıdan birini yapmanız lazım ikisi yapılmaz. SYS girisine bağladıysanız RPM'de dalgalanmalar normal sebebi ısıya göre düşer ya da yükselir. Iyi günlerde kullanin bilgisayarınızı.

Iki bağlantıdan birini yapmanız lazım ikisi yapılmaz. SYS girisine bağladıysanız RPM'de dalgalanmalar normal sebebi ısıya göre düşer ya da yükselir. Iyi günlerde kullanin bilgisayarınızı.
Teşekkür ederim. Sysfan girişi 4 kasadan gelen gidişler 3 girişli. Sys gerisine bagladiyssniz dediğiniz bu sanırım.

Teşekkür ederim. Sysfan girişi 4 kasadan gelen gidişler 3 girişli. Sys gerisine bagladiyssniz dediğiniz bu sanırım.
Farketmez BIOS ayarlarından PWM yerine DC seçersiniz ki zaten sistem kendisi otomatik yapmış gibi anlattığınıza göre, düşüp yükselmesi normal kafaniza takmayin. Fanlar 3 pin olsada bağlanır SYS girişe.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı