Kasa fanı üste mi öne mi takılmalı?

Yesil18

Kilopat
Katılım
27 Ocak 2017
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selamlar arkadaşlar Sharkoon TG5 kasa kullanıyorum ama arkadaki egzoz fana elimi uzattığımda hava gelmiyor. Elimi 2-3 CM kadar yaklaştırınca geliyor oda azıcık geliyor. Ben de forumda biraz araştırdım ve egzoz fanı değiştirmeye karar verdim. Herkes Akasa Viper tavsiye etmiş neredeyse. Ben de bir üste, bir de egzoza olmak üzere 2 fan sipariş verdim. Bu arada güzel bir indirim var, alacak olan varsa kaçırmasın. Şimdi sormak istediğim 140mm olanı egzoza takacağım, 120MM olanı kasanın önüne mi takayım, yoksa üzerine mi? Kasanın önünde 3 tane stock fan var, hava girişi var, sigarayı uzatıyorum çekiyor içeriye. :) Ama cam çok ısınıyor, cama elimi koyduğumda ekran kartının olduğu bölge özellikle çok ısınıyor. Ekran kartı da CoD MW'da 76-77 dereceyi geçmedi daha. İşlemci sıcaklığım da gayet normal gibi, yine uzun süre yükte 70 dereceyi geçmiyor. Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma, abilerime ve kardeşlerime teşekkür ederim. :)

Sistem:
Ryzen 2600
RX 590 Gigabyte Gaming 8 GB
XPG D41 RGB 3000MHz 2x8GB

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üste takılıyor diye biliyorum. Genel de üste takıyorlar şahsen ben de alıcam 2 3 ay sonra ve üste takmayı düşünüyorum.
 
Üst tarafta yok ise üste takın.
Deneyimleyin eğer sonuç fazla değişmez ise üst tarafında egzoz olarak kullanırsınız.
Sanırsam sıcak havayı tahliye edemiyor. Ekran kartının arka plakasından ısınan hava camı falanda ısıtıyor dediğiniz gibi yapacağım. İlk önce üste takacağım peki üste 140mm olanımı 120mm olanımı takmalıyım.
 
Ön tarafta 3 adet varsa daha oraya dokunmaya gerek yok egzos 140 tak üst tarafada diğerini tak sıcaklık kasanın içinde yukarıya doğru yükselir böylece sıcak hava yukarıdan da atılmış olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı