Kasa fanını nasıl takmalıyım?

Konuda fanın nasıl takıldığını değil fanların ne şekilde içeri mi yoksa dışarı mı hava verecek şekilde takılacağını sordum. Bunu sorma nedenim de hava sirkülasyonu en iyi nasıl olduğunu öğrenmek ve kasa bileşenlerinin sıcaklığını en doğru biçimde nasıl indirecebileceğimdi.

Ayrıca fanların hava akışını çakmakla veya peçete falan tutarak yönünü kontrol etmene gerek yok. Resimde görüldüğü gibi tüm fanlarda fanın bir tarafında plastik parça bulunuyor. Bu taraf havanın çıkış yönü oluyor. Soldaki fanda havanın giriş yönü, sağdaki fanda havanın çıkış yönü gösterilmektedir. Benden sana tavsiye kasana fan takacağın zaman çakmak veya başka bir şey ile uğraşmana gerek yok. Plastik parçası olan tarafın havanın çıkış yönü olduğunu bil gerisi gelir.

Fanların yönünü çakmakla kontrol edecekler kasa toplamasın bence.

Birader en basit böyle anlatılırdı ben de böyle anlattım. Kasanın içinde detay vererek anlatamam çünkü görmem gerek. Üstelik sen kendini çok mu akıllı zannediyorsun?
Benim kasada fanlar öyle değildi. Ben de çakmakla kontrol ettim havanın içe veya dışarı girdiğini. Kasanın fanları marka değildi, mesela Asus, Msi, Cooler Master gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…