Kasa fanları anakarta nasıl bağlanır?

Qwerty10

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Kasa fanlarını güç kaynağından kesip anakarta bağlamak istiyorum. Hangi kabloyu nereye bağlamak gerek? Çünkü fanlar bayağı hızlı çalışıyor.

Eğer kasa fanın PSU'ya bağlanan tiptense bağlayamaszın.

Anakart üzerinde chassis fan kısmı olması gerek oraya bağlayabiliyorsun eğer anakarta bağlan türden ise.

Kasa fanlarının pinleri Molex ise anakarta bağlamak için dönüştürücü almalısın.
Ne dönüştürücüsü?

Eğer kasa fanın PSU'ya bağlanan tiptense bağlayamaszın

Anakart üzerinde chassis fan kısmı olması gerek oraya bağlayabiliyorsun eğer anakarta bağlan türden ise.
Hocam galiba pwm fan lazım onun için benim fanlar molex bağlantılı genede takabilirmiyim yada dönüştürücü gibi bir şey mi almam lazım?

Birbirine tren gibi ekliyse uğraşmayın ve imkan olduğunda fan seti alın derim. Beslemeyi Molex'ten 5V yapmak mümkün ama bu kez de akım daha yüksek olur. Molex için siyah olanlar - , kırmızı olanlar 5V, sarı olanlar ise 12V. İlk girişi değiştirmek mümkün ama dikkatli olmak lazım. Sorumluluk sizde olacaktır. Dediğim gibi ben olsam yapmam.

Birbirine tren gibi ekliyse uğraşmayın ve imkan olduğunda fan seti alın derim. Beslemeyi Molex'ten 5V yapmak mümkün ama bu kez de akım daha yüksek olur. Molex için siyah olanlar - , kırmızı olanlar 5V, sarı olanlar ise 12V. İlk girişi değiştirmek mümkün ama dikkatli olmak lazım. Sorumluluk sizde olacaktır. Dediğim gibi ben olsam yapmam.
Anladım hocam yani fanları anakarta takmak için dönüştürücü gibi bir şey lazım molex olduğu için olmaz yani doğru mu anladım?

Evet hocam. Molex ile 12V verildiği için tam devirde çalışıyor.

Fanlar Molex girişli olduğu için dönüştürücü bulmak zor. Molex beslemesi olan dönüştürücüler genelde 3 pin ve 4 pinli fanlar için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı