cevdet_the_noob
Femtopat
Daha fazla
Merhaba, uzun yillar laptop kullandıktan sonra ilk yeniden masa ustune gectim. Topladigim sistemde keske baska anakart alsam butun sorunlarim ortadan kalkacak dedigim bir sistem oldu.
Anakart MSI Pro B650M-B.
İslemci Ryzen 5 7500F.
Ekran karti RX 7700 XT.
Sogutucu DeepCool le520.
Kasa Lian Li 205m mesh (iki onde 140mm fan ile geldi)
Sonra da 1X 120mm fan aldim arkaya taktim.
Sorun anakartta 1X CPU 2X System fan girisi var. AiO'nun sivi sogutucusunu CPU'ya baglayip BIOS'tan tam hiz calistir dedim, sivi sogutucu radyator altindaki 2 faninid a bir System fan girisine y kablo ile bagladim. İkisi ayni hizda curve yapip calistirıcağım, kaldi geriye ondeki 2 fan ve arkadaki 1 fan. İstiyorum ki hepsini ya da en azindan on arka ayri ayri curve olusturabilim.
Y ayirici fan kablolari nerede baktiysam hep 1x4 pin ve 2x3 pin falan diyor. 3x4 pin olani yok mu kasa fanlarinin hepsini ayri ayri kontrol edebilecegim bir sekil? Ya da en azindan ondekiler ile arkadaki ayristirabilsem hizlarini yetecek.
Anakart MSI Pro B650M-B.
İslemci Ryzen 5 7500F.
Ekran karti RX 7700 XT.
Sogutucu DeepCool le520.
Kasa Lian Li 205m mesh (iki onde 140mm fan ile geldi)
Sonra da 1X 120mm fan aldim arkaya taktim.
Sorun anakartta 1X CPU 2X System fan girisi var. AiO'nun sivi sogutucusunu CPU'ya baglayip BIOS'tan tam hiz calistir dedim, sivi sogutucu radyator altindaki 2 faninid a bir System fan girisine y kablo ile bagladim. İkisi ayni hizda curve yapip calistirıcağım, kaldi geriye ondeki 2 fan ve arkadaki 1 fan. İstiyorum ki hepsini ya da en azindan on arka ayri ayri curve olusturabilim.
Y ayirici fan kablolari nerede baktiysam hep 1x4 pin ve 2x3 pin falan diyor. 3x4 pin olani yok mu kasa fanlarinin hepsini ayri ayri kontrol edebilecegim bir sekil? Ya da en azindan ondekiler ile arkadaki ayristirabilsem hizlarini yetecek.
Son düzenleyen: Moderatör: