Çözüldü Kasa fanları için hız kontrolü nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mete069

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarıma yük bindirmediğim zamanlarda, misal indirme yaparken veya internette gezinirken kasa fanlarımın çalışıp gürültü yapmasını istemiyorum. Oyun oynayacağım zaman kendim açmak istiyorum. Kasamın fanları şuan direkt olarak psu'ya bağlı çalışıyor. Aşağıya kasamın ve ana kartımın modelini ekliyorum. Bu problemi en az masrafla nasıl çözebilirim, hangi ürünü almam gerekir. Yardımlarınızı bekliyorum.

@Yener K. Hocam özetlemek gerekirse kasamdaki fanların 3 pin veya 4 pin dişi kablosu yok. 4 pin erkek kablolar var. Bu durumda bu fanlar ile hız ayarı yapmam mümkün değil mi?
Molex besleme olanlar ile olmaz hocam. Galiba sizde tren gibi birbirine ekli.

Tamamdır hocam. Bu şekilde olmaz.

Hocam kusura bakmayın bendeki fanların çıkışlarına dikkat etmemişim. Molex ARGB ve şu şekilde 4 pin erkek bağlantılar var. Aynı erkek bağlantı arka fanda da mevcut. Sanırım başka bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Emin olamadım.

https://i.ibb.co/K2pbcgq/20220410-182130.jpg

Arkadaki fanı öne bağlayıp vdg girişiyle gelecek olan kabloya mı bağlamalıyım? Çünkü 3 pin girişi yok benim fanlarımın.

Ben de aynı kasayı aldım sorunu nasıl çözdünüz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı