Yüksek ihtimal fanlarında anakart bağlantısı yok. Anakart için pin varsa o pinleri anakart üzerinde SYS_FAN yazan yerlere tak. Yoksa ya kontrolcü satın alacaksın ya da Molex ucunda bulunan pinleri söküp 12 Volt yerine 7 volt ya da 5 volt çalışacak şekilde sıralayarak takacasın. Varsayılan olarak Molex uçları 12 Volt verir bu da fanların tam hızda çalışmasını sağlar. Yavaşlatmak istediğinde 7 ya da 5 volt yaparsın. Benim bilgisayar çok ısınmadığı için hem fan ışıkları azalsın, hem az toz çeksin hem de ses azalsın diye 7 volt ile çalıştırıyorum.Kasa fanların kablolarını incelediğimde sonunun PSU SATA kablosunda bittiğini gördüm. Kasa fanlarının hızını ayarlamak istiyorum anakartta boş yerim var.
Anakarttan gelen 2 li giriş var ama kafaları uyuşmuyorEğer böyle direk Psu'ya bağlıysa tam hızda çalışır. Kontrol etmek için ya anakartınıza bağlayacaksınız ya da harici kontrolcü almanız lazım. Eğer anakartınızda yeterli sayıda fan giriş yeri yoksa fan çoklayıcı alıp misal 3'ünü bir girişe takabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.